Lax och ägg i sista minuten

Uppe vid åtta. nollgradigt och isigt ute. Gjorde kaffe, leverpastejsmörgås meda Kristina var i badrummet. Spelade Mahlers tredje symfoni tills julkalendern började. Jag hade en lertomte i golvet så huvudet gick av, att jag alltid skall vara så klumpig. Vi halkade båda till stan sedan. Det var armbågar och trångt i Alingsås idag. Det gör mig lite tungsint. Men jag förstod att andra kände samma sak. "Puuh, så du klarade dig levande ut", sade en farbror som väntade på sin fru utanför Balders hage. Trängseln verkade inte bekomma Kristina. Hon verkade glad och nöjd när hon kom ut. Under tiden had jag köpt två pajer och två vörtbröd. Lade märke till att andra också var lite snarstuckna i trängseln. Hälsade på en kvinna som var med på en kurs om Alingsås kommun.

Hemma fortsatte Kristina till Ica. Jag gick hem och vilade och tittade sedan på böcker jag skulle kunna tänka mig att önska mig till julklapp. Kafkas brev kanske, Mitch Albom Tisdagarna med Morrie verkar intressant? Vi kanske är för gamla för julklappar, men det var väl jag som ville ge något för några år sedan. Därför ger vi varandra något, för kärleks skull.

När Kristina kommer hem har hon köpt en massa prylar och vi kokar lite glögg. Efter en stund visar det sig att min käraste glömt köpa lax och ägg till i morgon. Så det är bara att ta på sig skorna och vandra iväg till fiskvagnen, visst fanns det en trött lax kvar, annars var allt slutsålt. Glöggen var ljummen när jag kom hem, men vad gör man inte för kvinnan i sitt liv. Fick en puss i alla fall.
35737-2

I förrgår kommenterade min vän med bloggnamnet Lapsus Calami att jag lyssnar så mycket på klassisk musik, och visst är det lite lugnande. Men det gav mig i alla fall tillfälle att ta fram en gammal vinylskiva. The Meters Fire on the bayou, rytmisk och sugande soul som snirklar sig in i själen.


Allmänt | |
#1 - - Anonym:

Klassisk musik är bäst. Det är därför den blivit klassik. Jag betvivlar att man kommer att lyssna på så mycket av dagens populärmusik om 200 hundra år. Kanske en del tidig pubrock och det bästa av Ted Nugent men inte så mycket mer.

Upp