Doft av trä

Regnet hängde i luften när jag cyklade till stationen. Det doftade virke när jag cyklade förbi trävarufirman. Jag minns det som det var igår, det var min första praktikplats. Jag tror jag gick i nionde klass. Det var en trävarufirma i Falköping. Jag flyttade tydligen virke ganska bra för kvinnan som var chef erbjöd mig jobb.
-Nej jag ska fortsätta och gå gymnasiet, svarade jag.
Hon log och förstod det. Efteråt har jag många gånger funderat på om det var rätt att inte nappa på erbjudandet. Jag minns att jag tyckte det var rätt tungt.


På stationen i Alingsås såg jag Kristina. Hennes tåg var en halvtimme sent och det skulle bli över en timme sent.

På jobbet katalogiserade jag uppsatser i Socialt arbete. På eftermiddagen stod jag i låneexpeditionen. Det var lite folk så jag passade på att läsa uppsatser och anteckna vad de handlade om. Socialsekreterare, våld, sjukhuskuratorer, integration, alltså allt möjligt.

Hann med ett tidigt tåg. Gick med ett copaxone-recept till apoteket och cyklade och handladen på Ica. Nu skall jag sätta mig och lyssna på en tidig Rolling Stones "Out of our heads" och sedan "Decembers children". Konstaterade i går att de nya Stonesskivorna inte är lika friska eller njutbara som de gamla. Såg förresten Dirty Records grundare med sin boxerhund i Haga. Jag köpte Firemans Curse på Dirty records för länge sedan.
Allmänt | |
Upp