Vara till hjälp

Mörkt väder och regn när jag går till jobbet. Somnade på tåget. På förmiddagen gjorde jag en expost på en ny bok jag fick och katalogiserade i fredags.  Sedan skickade jag ut ett mail till lärarna om att boken nu stod på nyhetshyllan. Därefter fortsatte jag att göra exposter på rapportserien som jag hållit på med senaste veckan. Till min glädje kom två utbytesstudenter och ville låna en av rapporterna jag hållit på med i ett par veckor och som har stått osynliga i många år.
 -Klas., jag försöker skriva ut men det går inte. Rättshaveristen kommer bort till mitt rum där jag sitter och lägger in exemplarposter
-Vilken skrivare är det? Det är nog skrivarkö.Jag tar bort hela kön och drar ur alla sladdar och sätter i dem igen och startar om datorn och så fungerar det.

 -Hittar du ingen dator? Solstrålen går fram och tillbaka och ser lite villrådig ut.
 -Jo, men jag bara funderar på om jag skall söka på datorn eller dricka kaffe först?
 -Det tål att tänkas på.
-Ja det gör det hi, hi.

 -Kan jag hjälpa dig?
 -Nej jag bara kollar hur många bibliotek det finns, Rättshaveristen begrundar behovet av biblioteket, jag ser att det behövs ett bibliotek med juridik. Juridik är ju bara att lära sig lagar, man behöver ju inte så mycket nytt. Dessutom är det så trångt och så mycket väsen på Ekonomiska att man inte kan läsa där. Juridiklitteraturen är på översta våningen och när man kommit upp på översta våningen är man alldeles slut och när man gått tillbaka ner så kommer jag på att jag glömt en bok och då orkar jag inte gå upp igen.
 
Nej det är ett mysigt litet kvartersbibliotek så länge det varar.

Gick på gymmet efter jobbet. Lyfte lite lätt bänkpress.

Jag kan inte minnas att någon granne ringde min far och bad honom hjälpa till. Därför är jag extra stolt över att jag fick hjälpa en granne att få igång digitalteven. Låter konstigt kanske, men det var roligt att kunna någonting och kunna hjälpa.
Allmänt | |
Upp