Lyssnar på Walkabouts

Nu ska jag sätta mig i lugn och ro och lyssna på någon rogivande musik, kanske Walkabouts eller Ry Cooder, det var längesedan. Kristina är på dammiddag så nu skall jag läsa och skriva.

På tåget, som även idag var fullpackat, satt jag mitt emot två som pendlar varje dag. Hörde att en av dem sade att det måste vara två konduktörer om de sätter på en vagn till. Det borde betyda ett arbetstillfälle till?

På morgonen hade vi först morgonmöte. Pratade om nytt datorsystem och nya datorer och om att vi har ont om pengar. Allt vi gör är på något vis i motvind mellan dem som vill ha oss kvar och de som inte bryr sig om vad vi erbjuder. Biblioteket har blivit mer studentorienterat.  På mitt rum började jag med  att göra färdigt böckerna jag tagit upp från magasinet i går. Vid tio fick jag två kartonger fulla med uppsatser. 

 Dick verkade piggare nu, han pratade mycket om journalister han tappat respekt för och Åsa-Nisse politiker etc etc. Jag började stämpla och stöldskydda uppsatserna på eftermiddagen. Jelena var lite moloken på eftermiddagen, vi är liksom alltid hotade av nedläggning och åtstramning av resurser. Att hela tiden arbeta i motvind det är ingen bra arbetsmiljö. Jag blir emellertid på bra humör av Dick som inte verkar bekymra sig om något annat än för tillfället att han har ryggont. Det är bra att leva för stunden.
Hagabiblioteket | |
Upp