Born Rebel

På ett litet bibliotek arbetar vi mycket med låntagarkontakt och för att få en bra kontakt krävs att även den inre tjänsten fungerar. Att ha allt material katalogiserat och har en användarvänlig webbsida. Sedan har vi en del stamgäster. Till exempel Rättshaveristen som fortsätter att skriva sina överklaganden till högsta domstolen. Den skäggige mannen som liknar Garth Hudson i the Band, och som har en tröja som det står Born rebel på kommer in varje dag och ser sig omkring. Journalisten Boris (namnet är påhittat) och en författare som läst alla kursböcker och lite till.

En Blogg är också bra för en människa som har skrivandet som en dråg.

Gjorde bort mig. Trodde nn ville ha växel, men så ville hon bara betala kopior hon gjort. Jag min dåre som sprang omkring och letade växel.

På eftermiddagen var Sonja och jag på katalogmöte. Mästaren 1 och Mästaren 1 var där. Libriskatalogisering är en massa koder som har olika betydelse och vissa saker får katalogisatören absolut inte göra. Det kändes som alla tittade på mig. Så småningom kom vi fram till det olycksaliga 852 fältet för flerbandsverk. Alltså, när jag skrivit vissa koder försvinner exemplarposterna på andra biblioteks lokala katalog eller databas. Men de bara förklarade igen hur det skulle se ut.

På vägen till pedagogen hälsade jag på Åke Edwardsson! Min närmaste chef känner honom sedan gammalt. Han gjorde ett sympatiskt intryck.

Allmänt | |
#1 - - Den mystiska rebellen:

You talkin to me? Hey man, utan långskägg
no rebel!

Upp