Ett par ord i förbifarten

Tycker inte om sänkningen av a-kassan och höjningen av a-kasseavgiften. Vi måste visa solidaritet med varandra. Jo, min blogg är nog alldaglig och mesig. Jobbar pendlar sover. Skrivit lite om bibliotekarieyrket.

Hörde på TV4:as nyhetsmorgon om global uppvärmning. Är det naturens hämnd för att alla bråkar så på vår jord?

Tunneln vid Alingsås station ser förskräcklig ut på grund av allt klotter och skadegörelse. Läser i Gp att kommunen skall försöka hålla tunneln fräsch så minskar nog skadegörelsen. Det vete sjutton. Har sett hur de tagit bort klotter och dagen efter är det lika mycket klotter igen. Och nya dyra hissar i tunneln... Klart klottret skall bort för det genererar brottslighet, men något mer måste nog göras. Annars är nog inte de nya dyra hissarna så fina som de var i går kväll. När jag gick till cykeln såg jag ungdomsgäng som kastade ölburkar och skräpade ner.

Till sist Pierre i Leo Tolstoys Krig och fred:
"Vad är gott och vad är ont? Vad ska man älska och vad ska man hata? Vad ska man leva för? Och vad är jag? Vad är livet och vad är döden? Vad är det för makt som styr allt?" /.../ "Han fann inget svar på dessa frågor utom ett som inte var något svar. 'När döden kommer då är allt slut. Döden ger dig svaret eller också upphör du alltid att fråga.'" (Krig och fred s. 407)
Allmänt | |
Upp