Funderingar vid frukostbordet

Vid frukostbordet har vi mycket funderingar kring ministrarna som fuskat. Mardröm för en ny regering förstås. Skatter behövs ju för tandvård, sjukvård skola och så vidare. I och med att vi, tack och lov, har demokrati så väljer merparten av folket att vi vill ha en offentlig sektor som gör att vi har en hög standard. Därför är det synd att en del rika på höga positioner smiter från skatt, förresten bör ingen smita från skatt. Till exempel brevlådeföretag på Jersey. Människor vill ha Public Service och då måste alla teve-innehavare betala tevelicens. Lite klumpigt av Reinfeldt att inte kolla upp att ministrarna inte har något skumt i bagaget. Sedan är det ju förfärligt om kvinnor granskas hårdare än män.

    Men det finns värre saker i historien. Tänk om vi hade varit i fronten i kriget mellan Ryssland och Napoleons Frankrike på 1800-talet. Eller i Irak, Nord-Korea, Afghanistan och så vidare. Nu ska jag gå och lyssna på Glenn Gould och läsa hur det går för stackars Pierre i romanen Krig och Fred.

Satt i en timme i Tele2s telefonkö. Fy sjutton för telefonköer. Om jag kunde försöka styra tankarna till något positivare i stället för att gå och grubbla. Tänka på Leo Tolstoj och lyssna på Mozart.


Allmänt | |
#1 - - Megafånen:

Läste i aftonbladet att den avsatte kulturministern Stegö Chilò kallat Fredrik Reinfeldt för "klassförädare" 10 dagar efter valet på en större middag. Hon hade verkligen öst galla över honom. Det var innan hon blivit tillfrågad om att bli minister. Konstigt att hennes utbrott inte rapporterades till Reinfeldt. Jag tycker det vore mycket osmakligt om människor som Stegö Chilò och Maria Borelius skulle gömma sig bakom rollen som påpassad kvinna och skylla avslöjandena på det. Notoriska lagbrytare har ingen plats i en svensk regering!

#2 - - Herr K:

Håller helt med Megafånen. Nej, lagbrytare har ingen plats i en svensk regering.

Upp