Smutsiga näbbar

Skönt att få sova på morgonen. Läste en blogg på morgonen från en ung kvinna som har tarmsjukdomen ulcerös kolit och den har satt sig på lederna nu. Jag har ju en kronisk sjukdom som heter MS men jag känner att jag får göra det bästa av situationen. Jag lever lugnare och gör saker jag tycker om och försöka göra gott. Jag tycker om människor. Det är spännande med människor.

Det var mycket folk vid fiskaffären vid Ica. Dock inte den pensionerade kranföraren. Tittade på några änder som pickade i marken. Deras näbbar var smutsiga. Cyklade till stan och köpte lakritsglass på Björnen och lejonet, på Lennartssons bageri köpte jag två kardemummamuffins, på systembolaget köpte jag två Heinecken öl . Utanför systembolaget satt en elegant man på sin rullator och sålde proletären. När jag gick förbi och log lite sa han "Proletären". Jag blev glad över att han tydligen betraktade mig som en människa av jordens salt. De flesta av mina vänner är Socialdemokrater och när jag gjorde ett test i DN kom testet fram till att jag levde som en socialdemokrat. Men i ett grafologitest på Liseberg för flera år sedan stod det att jag älskar omväxling. Farfar var Folkpartist. Nåja, den här bloggen skulle vara opolitisk var det ja. Det är lite som tivoli på stan när det är valtider. Skönt att få leva i en demokrati.

När jag kom hem satt Kristina och talade med Gösta i telefon. Han var lite bekymrad för han hade fått en dyr mobiltelefonräkning efter alla samtal med sin kvinna. Jag ville bara säga till honom att han inte skall ringakta sig själv på det viset han gör.

Nu skall jag gå och lyssna på Exile on main street med Rolling stones och läsa Krig och fred.
Allmänt | |
Upp