Alla människors lika värde

Nu börjar kaoset. Även idag fick vi skicka över studenter som ville ha kursböcker. Synd för jag tycker studenterna är så trevliga.


En doktor ringde och ville ha en uppsats. Han ville ha den kopierad och fakturerad. Jag sade att han fick komma hit kopiera den själv. Om han ville ha uppsatsen kopierad skulle han få vända sig till institutionen och be dem kopiera arkivexemplaret. (Vi håller ju på och digitaliserar och nästan alla är nedpackade i kartonger). Han fick sålunda komma hit och kopiera , han tackade och tog i hand efteråt. Han var varm och svettig i handen. Kände hur det domnade i min vänsterarm av nervositet och spasticitet. "Born Rebel" eller Garth Hudson (namnet är fingerat) kom på eftermiddagen och jag kände mig genast bättre till mods. Hans skägg har börjat växa igen och han hade en fin svartgrön GAIS-tröja idag.


Åt lunch på kinesrestaurangen Lai Wa. Idag var det inte bra, alldaglig mat och sur personal och tråkiga gäster. Förr var det stans bästa kinarestaurang.

På eftermiddagen kom min vän och förre kollega Derek Hales (namnet är fingerat) på besök. Han kämpar med sin bok om Nietzsche. Jag berättade för honom om doktorn som nyss besökt oss.

-Han undrade om jag kunde kopiera allt och skicka faktura, sa jag.

-Kopiera allt ha-ha-ha-... och skicka faktura, sa Derek.

-Ja, det står ju i lagen om alla medborgares lika värde.

-Står i lagen, ha-ha-ha, den gode Derek har ett smittande skratt, det är som Kafka han slår i lagboken ha-ha-ha-.

-Är det i Processen eller, som han skriver om lagen? Undrar jag.

-Ja det är där han slår i lagen.

-Stämmer det att du tappade ditt kort i en silltunna full med coca-colaflaskor?

-Ja det var Visa-kortet.

-Och Visa-kortet också, ha-ha-ha, och det låg längst ner och den var fylle med coca-colaflaskor ha-ha-ha- det är ju rena komedin.

-Ja.
Jag gjorde lite kaffe. Tyvärr hade jag ingen mjölk som Derek Hales kunde ha i kaffet. Jag hittade en gammal burk med kaffe latte och tänkte att det kunde duga i stället för mjölk, men det rodde han inte. Han trodde det skulle skära sig.

Bibliotek | |
Upp