Jag erkänner

-Hur länge har ni fika? Det hände en prekär incident igår. Vi hade suttit och fikat lite för länge och en låntagare kom och ville ha hjälp. Det är klart vi ska inte fika. Vi satt ju bara och jiddrade en massa strunt om hur svårt det var som barn att åka med T-liftar uppför en backe. Fullständigt meningslöst snack. Jag kände mig usel. Så småningom kom emellertid en tjej till mitt rum och ville ha hjälp med en utskrift med ett USB-minne. Jag blev jätteglad för jag tänkte att jag kanske inte är en sådan förtappad usel indvid ändå. Hon fick skriva ut från min dator eftersom från datorn där hon satt kan besökaren inte skriva ut från USB-minne. Det krävdes ett administratörslösenord, från till exempel Ginger Baker (namnet är fingerat). Jag bugade och bockade för att jag fick hjälpa till.

Efter jobbet gick jag och fikade med Gösta. Han hade fått en utskällning av Solveig för han skickat ett par SMS till henne.

En kulen morgon då jag cyklade till stationen och batteriet är på väg att ta slut i min lampa. Bara Derek och jag på jobbet.

En låntagare frågar om vägen till Centralbiblioteket.
-Du... jag har gjort en karta i PowerPoint och skapat i Gif och lagt ut på vår hemsida... Jag kan visa dig.
Flickan rynkar pannan när hon ser på alla linjer på min karta.
-Annars kan jag beställa boken hit, så kommer den i eftermiddag?
-Ja vill du göra det skulle jag bli tacksam.


-Tror du någon vet vad Samkun står för? Frågar Derek.

-Det fattar väl varenda kotte att det står för uppsatser i Samhällsvetlioteket.enskap, sa jag. Utom möjligtvis jag, men då är jag också ovanligt trög.

Det tog en väldig tid att få ut alla.
-Det var många namn på namnlistorna.... vad skall ni göra med namnen? Vad har ni för argument för att behålla biblioteket?
-Jag vet inte vad vi skall göra med namnen, skicka till prefekterna. På ekonomiska och KTB har de ju ingen Samhällsvetenskaplig litteratur. Studenterna får ta sig upp till Filosofiska fakulteten. Den där artikeln i Spionen var inget bra skriven. Bara påhitt att det är synd om oss.
-Jag har talat med henne och hon sa att hon talat med er.
-Det har hon inte alls. Hon har inte talat med någon eller ens varit på det här biblioteket.Oss spelar det ingen roll var vi hamnar. Biblioteket är till för studenter och lärare.
-Det behövs fler bibliotek och de skall vara öppna dygnet runt, ropar en man som är lik Harvey Keitel ut. Mannen läser Internationella relationer har nyss fått låna en bok över helgen fast han hn inte hör till institutionen. Jag väntade ut unge Derek tills han sa ja.
-Det såg ut som han hade boxhandskar som han lade på informationsdisken.
-Ah, det var nog bara varma vantar, men han var hygglig.

Allmänt | |
Upp