Från en annan värld

Ganska varmt och blåsigt. Det var fullt på tåget. Två grabbar från Falköping satt och spelade kort. En av dem hann inte ta undan sin dator utan jag satte mig på den. Då tog det hus i helsike.
  -Akta, akta, den går av, sa han.
Jag bad om ursäkt och hoppades inte gick sönder.
Fan att jag skall vara så blödig. Varför bredde han ut sig när tåget var fullt? Han levde i en annan värld. 25-årsåldern, lång utbildning, gift och med två barn och med bil. Pratade om vad han skulle få ut om han blev pappaledig. Bidraget hade blivit mindre när de borgliga tagit makten. Funderade på att spara pappaledigheten. En annan värld.
 
På jobbet gjorde jag ett par Samkun, dvs uppsatser i Samhällsvetenskap. Derek Hales var sjuk idag. Avslutade tidskrifter i Libris. Lyssnade på Rättshaveristen som kom med förslag hur biblioteket skulle bevaras. Förresten frågar alla hur det går med biblioteket. Vänstersluggerns kompis var inne på rummet och försökte öppna sin Hotmail med ett arbete. Av någon anledning går det inte så bra att hämta bifogadse filer. En gammal medarbetare, Audrin Hepburn (Namnet är fingerat) satt på mitt gamla rum och filar på sin magisteruppsats. Jag blir alldeles matt när vi pratar om gamla tider, hur länge jag hållt på med böcker och tidskrifter. Nu finns alla tidskrifter elektroniskt. Gamle journalisten Boris (Namnet är fingerat), var här hela eftermiddagen.
Allmänt | |
Upp