På äventyr med min faster

I förrgår körde jag och hämtade min 80-åriga faster. Hon är inte som vanliga pensionärer hon är med i en massa förningar, är politiskt aktiv och lär ut engelska för pensionärer.
 
Regnet öste ner, jag var en kvart tidig till henne men hon öppnade inte dörren förrän exakt på avtalad tid, klockan ett. Därefter åkte vi och gjorde hennes DVD regionsfri så hon kan se gamla serier som hon beställer från Amazon. Det gick fort, sedan gjorde vi en del saker jag inte visste att hon ville. Vi åkte med henes gamla Husqvarna symaskin till en affär och lämnade in den på lagning. Jag har inte sett en sådan där gammal maskin sedan jag var barn. Därefter gick vi till Ljungblads och fikade. Hon klagade sig över alla bilarna på torget. (Men det är inte så dumt att ha bil när det måste göras ärenden...) Efter fikat åkte vi till Synskadades riksförbund där hon hade och hämtade två mattor som hon tvättat. Sedan körde vi till min faster igen. Lämnade över allt och installerade DVDn och kontrollerade att det gick bra att se Forsythsagan som var köpt från Amazon. Sedan körde jag henne till stationen då var klockan fem.
-Men skall jag inte köra dig till Villys?
-Nej jag behöver röra på mig så jag går.
Fram och tillbaka är det ungefär 5 kilometer, och regnade gjorde det.
Ett par timmar senare har jag slagit mig till ro och läser om Mao, då ringer telefonen.
-Klas, jag glömde min väska i bilen, skulle du kunna lämna in den i affären Planeten så hämtar jag den sedan? Men det är ingen brådska.
På natten ringer telefonen klockan ett och väcker oss. Vi är ganska yrvakna och vi hinner inte upp. Först på nummerpresentatören står faster Kerstins nummer. Jag ringer och ringer till henne i flera minuter.
-Vad ska vi göra ska vi åka dit? Frågar jag Kristina.
-Men hon har ju grannar på nära håll.
Jag tittar en gång till på nummerpresentatören och ser att det är någon okänds nummer ovanför. Vi går och lägger oss. Jag sover inte på hela natten. Dagen efter ringer jag faster Kerstin och frågar om jag väckt henne?
-Nej, jag stänger alltid av telefonen på natten. Ni behöver inte vara oroliga för att jag ska trilla för jag har starka ben.
-Nu cyklar jag till Planeten och lämnar din väska.

Nu skall jag gå in i biblioteket och lyssna på Bachs juloratorium och skriva lite.
Allmänt | |
Upp