Vidskepelse

Sitter hemma och är förkyld. Det är inte roligt, saknar mina trevliga kollegor på jobbet. Sitter och tittar på snön och hostar och det rinner från näsan.
snödroppar
Numer läser jag mest sådant jag får i present eller sådant jag ser i skyltfönster. Det är ju väldigt svårt att bedöma korrektheten i allt som skrivs. Den senaste tiden har jag läst mycket historia, om du vill försöka spå i framtiden tror jag att det är viktigt med historia.
   Den här boken jag läste sist "Tro, terror och tolerans" av Ingemar Karlsson gav åtminstone mig en tankeställare. En bok som alla borde läsa. Handlar mycket om religion, gamla religiösa texter, styr världen. När jag växte upp var religion en ganska diffus företeelse. Jag minns att min föken i lågstadiet bad oss rita hur Gud såg ut. Vi bad också morgonbön och det hade vi aldrig gjort hemma.

Nu läser jag J.R.R Tolkiens Härskarringen. Jag njuter i fulla drag när jag läser den och får flyga iväg i fantasien till en annan värld. Den är lämplig när jag är förkyld. Ska lyssna på Chopins Nocturne också, eller kanske Erik Saties Nokturne.
Allmänt | |
Upp