Hantelpress och jordgubbar

Kristina ryckte upp mig redan halv åtta.
-Semestern är för kort för att sova bort all ledighet. Jag måste ut och promenera.
Det är en blygrå himmel och regnet hänger i luften hela tiden. Cyklade till gymmet på förmiddagen. Träffade några jag kände. En vältränad man, med armar som timmerstockar, hade också blivit förtrjust i Stieg Larssons böcker. Det är hygglig personal på Hälsostudion jag tror det var i förra veckan som jag såg en av ägarna klappa en av städarna på axeln och säga "vad skulle jag göra utan dig?"
   När jag gick ut till cykeln såg jag att det regnat. Jag cyklade direkt till Ica för att handla lite smör, sallad, yoghurt´och en ny träningsväska. Den kostade 39 kronor, i Skagen kostade en likadan 500 kronor. Jag hjälpte två franska ungdomar att hitta fetaost, eller jag letade rätt på en från personalen och frågade honom. Tack och lov slapp jag försöka tala franska, de talade bra engelska. Jag försöker ge turisterna ett gott intryck av Sverige.

   När jag gick ut såg jag en stackars man som hade fått smalbenet avknipsat. Det är många lantbrukare här. Han hade väl fått benet under en traktor eller något sådant.
  Utanför Ica satt den pensionerade kranföraren och samtalade med två äldre herrar. Jag köpte en låda jordgubbar utanför men jag glömde ta med mig lådan. Fan också.
   Efter Ica gick jag till Orions konditori och köpte en liten bakelse. Jag blev lite sur för kvinnan bakom disken gjorde en miss som jag aldrig skulle gjort i mitt jobb. Hon talade över mitt huvud med några som satt och drack kaffe vid ett bord bakom mig. Hon förstod nog inte varför jag vände henne ryggen och bara muttrade när hon sa "hej då".
Gymmet | |
Upp