Mot Skagen

Åkte från Alingsås 7.30. Det regnade och plaskade hela vägen till Göteborg. Vi åkte med färjan Stena Danica. I Skagen bodde vi på Bröndums hotells anex.
   Solen sken och det luktade kiss från de gamla rören på toaletten. Vi har bott i det här rummet förut och det ligger ganska nära stranden, om det är fint väder kan du sitta och läsa på en altan. Jag köpte sandaler och vi åt var sin glass på ett ställe där vi brukar köpa italiensk glass. Jag åt körsbär och lakrits.  

  Till middag blev tacos och en Carlsberg öl på en uteservering till en italiensk pizzeria. Personalen nästan drog in oss. Vi har varit där förut och Kristina visste att de hade bra vegetarisk mat. Utanför restaurangen stod det en annons att de behövde personal. Det var faktiskt en svensk tjej som serverade och två italienskor.

image88

Bara en ensam farbror och några hundar badar


   Efter middagen tog vi en promenad till hamnen. En fiskauktionsbyggnad hade den här kvällen blivit diskotek. Där det förr brukade ligga små blå fiskebåtar låg det nu skolskepp och fritidssegelbåtar. Skolskeppet Gratia låg där, det såg ganska slitet ut och akterflaggan släpade i det sörjiga vattnet.

Resor | |
Upp