Om Stieg Larssons böcker

Nu är jag färdig med Stieg Larssons trilogi, Män som hatar kvinnor, Flickan som lekte med elden och Luftslottet som sprängdes. Böckerna är så spännande och det går nästan inte att sluta streckläsa hela trilogin.

   Jag har aldrig läst om någon mer charmerande hjälte än Lisbeth Salander. Hon är en tunn tatuerad tjej som haft en hemsk otur i livet och hon har gått ut skolan utan godkända betyg. Men hon är synnerligen intelligent och otroligt skicklig på datorer och enastående på att lista ut problem. Den andra huvudpersonen är Mikael Blomkvist som är journalist och som alla kvinnor faller för. Det slumpar sig så att Salander och Blomkvist nästan alltid möts och får lösa problem och får reda ut esvärliga situationer. Böckerna är minst sagt gastkramande. 
   Jag skulle verkligen vilja ha en fortsättning på böckerna, men det går ju inte därför att författaren hastigt dog. Stieg Larsson belyser olika myndigheter och institutioner i Sverige. Psykvården, poliser, massmedia, politikier med mera kommenterar och kritiserar han. 
  Alla böckerna får högsta betyg av mig (5/5). 
   
 
Böcker | |
Upp