Semester och en trasig tröja

På morgonen bar jag ut kartongerna från förrådet till bilen, det vill säga lådorna som Kristina samlat ihop igår.
-Jag har burit ut alla kartongerna till bilen nu, sa jag.
-Oj då, ett par skulle till Vinden ( en second handbutik). Jag vet inte om de har semesterstängt?
-Kan du ringa?
-Ja.
-Kan du se vilka det var och bära tillbaka... Eller kan vi inte slänga allt? Undrar jag.
-Nej jag vägrar slänga nya fina saker.
Mycket riktigt hade Vinden semesterstängt men bilen var nästan full med skräp.

Tänkte jag skulle backat in till containrarna vid sopstationen för att slippa gå så långt. Jag avstod emellertid när jag såg att en kille hade lite bekymmer med att backa ett släp mot en sopcontainer för restavfall. Jag hoppades att ingen skulle komma och skälla ut mig för att jag ställde mig på långsidan. En rödhårig kvinna log såg att vid diskuterade vad som skulle slängas var. Jag pratade högt så det skulle höras och folk skulle förstå att vi var amatörer på att slänga sopor. Försökte klättra i containern för tidningar eftersom jag av misstag råkat slänga lite wellpapp där. När andra hivade i tidningar där så de snart täckte mina kartonger så då gav jag upp.

Efter Bälinge åkte vi till Statoil och tankade, Kristina dammsög inne i bilen och jag sköljde mattorna. Såg den rödhåriga damen från Bälinge. Hon log igen.
-Har du spillt målarfärg på ratten, frågade min äkta hälft.
-Nej... Jag vet inte vad det är.
-Och det är en fläck chokolade på sätet.
Vi gick till Ica och köpte lunch. Den pensionerade kranföraren var där och han såg tillfreds ut med tillvaron. Därefter gick jag på gymmet. En bjässe som var tatuerad över hela ryggen var där. 150 kilo muskler. Det blir nog sista gången jag har min favorittröja. Den börjar gå sönder i kanterna. Den är ganska oansenlig. Det står bara "Kalmar läns vårdhögskola" på framsidan. Där hade jag mitt första bibliotekariejobb och jag fick den när jag slutade där.
-Hej då och tack för i dag, sa en av ägarna till Hälsostudion. Väldigt uppmuntrande med en människa som ger ett sådant sympatiskt intryck.

Hemma lyssnar jag på Velvet Undergrounds skiva "VU".
Semesterliv | |
Upp