Mascara och tandtråd

Kom mitt emot en flicka som satt och gjorde sig fin. Andra gången hon tog fram spegeln och målade ögonen med mascara då fick hon syn på mig och blåste ut ett bubbelgum. "Smack!" lät det där tuggummiballongen sprack. Sedan tog hon och smetade på mascara en tredje gång. Därefter lade hon ner spegeln och efter en stund tog hon fram tandtråd i stället. Sedan satt hon och rengjorde tänderna en tandtrådsklyka hela vägen till Göteborg. Hon skulle väl på något viktigt möte?

  Tog en City Göteborg av den glade svarte mannen som står här varje morgon.

 

Till höger satt en grupp äldre.

-Är vi vid Vårgårda nu? Frågade en kvinna.

-Nej vi har åkt förbi Alingsås? Här är så vackert, sa en man när tåget åkte förbi Alingsås.

Ja det är vackert från vagnen men det är högst alldagligt när du går av. Inget speciellt alltså. När jag var barn åkte jag på en vagn fullastad med hö här och hästen Brunte drog vagnen,

 

På jobbet hade vi morgonmöte om att allt skall gallras, allt ska bort. Lite deppigt eftersom är det eftersom jag är som en sådan här Alaskan Husky som brukar dra hundspann i fjällen och som är så ivriga att få jobba. Fortsätter katalogisera Samhällsvetenskapliga uppsatser trots att de nog slängs. Det är liksom en del av ett liv som försvinner, jag tänker på alla studenter som kämpat med uppsatserna. Skulle gärna digitalisera alla innan de försvinner. Jag gjorde trots allt i ordning FOU Väst rapporterna. Jag minns när jag höll på med Radio Ryd i Linköping, då sa min studiekamrat att "vi får sluta med flaggan i topp", när de skulle lägga ner vårt nyhetsprogram för studenter. Min studiekamrat blev skrivande journalist i en stor tidning sedan. Han fångades upp innan han var färdig med studierna.

 

Läste om klimatförändringarna i GP i morse och om allt som följer i dess spår. Folkomflyttningar från platser där det inte går att leva och om isbjörnar som drunknar.

Några tjejer ville ha litteratur om implementeringprocesser... Vad sjutton är det? Tittar i Nationalencyklopedin och får fram implementeringsforskning. Under ordet finns ämnesord och jag söker i lokala katalogen. Bingo, fick fram precis de de ville ha. Söker på kombinationen förvaltning och statsvetenskap.

Allmänt | |
Upp