Vårdag på Liseberg


Det blev en heldag på Liseberg igår. Gösta och jag har det som tradition. Vi åkte förbi Frihamnen och Natobåtarna. Alla i vagnen på femmans spårvagn stirrade på båtarna som de var museiföremål. Vid Brunnsparken var det ett långt demonstrationståg. Det är svårt det där, Sverige har ju egentligen inget försvar. Sverige har inte haft krig på 200 år. Om du skall tänka och välja med hjärtat så vill vi ju ha fred till varje pris, alltså bör det vara nej till Nato. Men varför vill alla östländer så snabbt som möjligt gå med i Nato? Serbien undantaget som bombades sönder och samman av Nato 1999. Men ett tu tre behöver vi ett starkt försvar och då har vi inget? Det är svårt.
image57
Vi två sansade medelålders herrar sitter ovanför de två spolingarna som inte tar Balder på allvar

Hur som helst så fortsatte vagnen till Liseberg. Vi två medelålders herrar började med att äta stekt strömming på en rerstaurang och blev upprörda över att Ronny Hartleys orkester inte spelade på musikpaveljongen. Efter var sin öl var det dags för Balder. Det är andra gången vi åker den och det är lika svindlande varje gång. Efteråt var vi så omskakade att vi hoppade över den här nya svänggungan utan satte oss och åkte upp i det här Lisebergstornet. När vi kom ner gick vi direkt och tog var sin våffla med hjortronsylt, grädde och glass. Det är också tradition att avsluta med hotell Gasten. Snygg dekor och bra skådespelare som spöken. Bakom mig gick två skrikiga tjejer. Framför Gösta gick två skräckslagna killar. En var precis 1.40 lång, längre får du inte vara.

   Årest Lisebergsäventyr avslutade vi på restaurang Tyrolen där vi tog var sin öl.
image61

Gösta på Liseberg
image63
Äter strömming med potatismos.

På tåget hem fortsatte jag läsa Carl-Johan Vallgrens bra bok "Den vidunderliga kärlekens historia".

Framför gula ankor
image67

Allmänt | |
#1 - - megafånen:

Ser kul ut för er att åka Balder. Skulle inte våga det själv. Fräckt av de unga spolingarna att fjanta till det, när de borde varit rädda.

Upp