Dim Stars i min iPod

Regnet duggade ner på morgonen som en svärm bananflugor i håret.


Carl Palmer (namnet är fingerat) och jag drog ut alla sopkartonger för tömning innan biblioteket öppnade.

Graham Rix (namnet är påhittat) var nere tidigt och letade efter en avhandling. Han trodde knappast det var sant att vi inte hade den och att den och tittade själv i hyllorna. Jag släppte in honom på ett tjänsterum som mot förmodan skulle kunna ha den?

-Ja, enligt förvaltningslagen har vi ju rätt att gå in och leta. Det var förresten den läraren som lärde mig den lagen.

-He-he-he-, men sedan finns ju brottsbalken också, hörde jag honom mumla. Jag var tvungen att slå upp lagen för att kunna förstå vad han tänkte på. "§ Den som olovligen intränger eller kvarstannar där en annan har sin bostad, vare sig det är rum, hus gård eller fartyg, dömes för hemfridsbrott till böter. Intränger eller kvarstannar någon eljest obehörigen i kontor, fabrik eller annan byggnad eller fartyg, på upplagsplats, eller annat dylikt ställe, dömes för olaga intrång till böter." Var det möjligtvis det han tänkte på, vad vet jag?


Vid lunch kom vår tekniker, kan döpa henne till Vivien Leigh av ingen orsak alls. Hon erbjöd sig att föra över mina gamla vinylskivor till min  iPod... Hon visste nog inte vad hon erbjöd sig att göra? Kaotisk musik av Dim Stars och Orchestra of Skin and Bone, men hon är ju ung. Skivorna ligger dammiga huller om buller i förrådet.


På eftermiddagen kom min före detta kollega Derek Hales (namnet är fingerat) på besök och det är alltid uppmuntrande. Han håller på med sin bok om Nietzsche.

Innan biblioteket stängde drog Carl Palmer och jag in soptunnorna med återvinningspapper i ösregnet.
-De sa att de skulle komma idag, men det gjorde de inte.
Nu hade han med sig sin osynlige kollega, kan kalla honom för Nigel Olson.
-Soptunnorna är alldeles för tunga, ni har alldeles för mycket i dem, sa Nigel Olsson.
-Men går inte du på gym? frågar jag.
-Ja, men det är ryggen, det hugger till i ryggen.
Vet du inte hur du tränar korsryggen?, tänkte jag.
Bibliotek | |
Upp