Om de unga affärsmännen och deras jultidningar

Å herregud, har hon släppt in två små affärsmän också! De vill sälja prylar ur en jultidning så kommer sakerna någon gång fram emot jul. De sätter sig vid matsalsbordet och visar allt de vill sälja. Fantomen, 91:an, Knasen, Kronblom, Vår svenska historia, Camilla Läckberg och en Nesser.
-Min pappa prenumenerar på 91:an... eller han gjorde förr..., sa en av affärsmännen. 
Kristina beställde ett och annat, jag såg inte vad eftersom jag satt mig på balkongen och läste "Krig och fred". Själv föll jag för frestelsen och beställde trots allt alla "Pang i bygget".

På förmiddagen tog jag en promenad samtidigt som jag lyssnade på "Beginnings" och "The Allman Brothers band at Fillmore East". Bluesigt och rytmiskt med långa gitarrsolon av Duane Allman. Kristina sade att jag inte alltid skall ha jackan jag har till jobbet för "till slut ser jag ut som en lösdrivare". Det är liksom rutin att ta på sig favoritjackan. Sagt och gjort tog jag på mig favoritjackan jag hade för två år sedan. När jag skulle betala brödet på Ica blev det problem för fingrarna fastnade i trådar som snörpt ur sig från sömmarna här och var.

En skymt av Yorks ringmur och Yorks katedral

"Utan fatalismens hjälp kan vi inte förklara de förnuftsvidriga företeeleser som historien har att uppvisa, det vill säga företeelser vilkas förnuftiga mening vi icke fattar. Ju mera vi söker genomtränga denna mening, desto obegripligare förefaller oss dessa skeenden." (Krig och fred del. II s. 230)
Det som gör Tolstojs bok Krig och fred så bra, anser jag, är att han väver ihop ett historiskt skeende med geniala porträtt av människor.
Fritid | |
Upp