Om höstbudgeten

Så nu har Borg lämnat in höstbudgeten. Ledar- och ekonomi skribenter kommenterar det så bra, men här är ändå en kort summering med kommentarer.


De som är arbetslösa och har a-kassa får det kärvare. De som säsongsarbetar eller arbetar när det finns arbete som skådespelare eller kulturarbetare får det svårare. De som jobbar deltid och stämplar upp sig till heltid får det kärvt. Eller helt enkelt de som har svårt att få jobb kanske på grund av ålder eller något annat. Det är otvivelaktigt så att människor mår bra av att arbeta. Samtidigt får staten in skatt som de får in om många jobbar. Det känns som om samhället har blivit osäkrare trots att vi har en högkonjunktur.


 Och jag vet att en människa plötsligt kan bli sjuk utan att någonsin varit speciellt sjuk Det blir lägre inkomstskatt framför allt för höginkomsttagare. De förmögna blir ännu rikare.
 De som arbetar får sänkt inkomstskatt.
Fastighetsskatten ta bort och det är väl okej

  Snus och cigarretter får högre skatt och det gör mig ingenting.

  Förmögenhetsskatten tas bort. Tänker att skatt behövs för vård skola omsorg polisväsende och andra viktiga yrken i offentlig sektor.


Men, men allt blir som det blir ändå och allt går obönhörligen igen. Inlägget är inte upprört, bara lite lösa tankar. Livet måste gå vidare.


Dock är det bekymmersamt är att José Mourinho slutar som tränare i Chelsea.

Samhälle | |
#1 - - Aragorn:

Lite bekymmersamt att ditt inlägg inte är argt eller upprört. Nåja, alla kan ju inte bli rasande. Du kanske borde lyssna på The Ghost Of Tom Joad.

#2 - - Administratör:

Är kanske lite skärrad. Jag är rädd för att bli väldigt sjuk. Hur klarar de sjuka sig? Irriterande att de som har mest verkar få mest. Allt verkar ha blivit mer otryggt. Ska ta och lyssna lite noggrannare på The Ghost of Tom Joad.

Upp