Taskiga kontrollanter

Låt mig först nämna att du inte skall blanda ihop konduktörer och kontrollanter. Konduktörerna på tåget är ofta rutinerade och förstående. De umgås ju med pendlare varje dag.

I förrgår hade min äkta hälft möte med jobbet i Göteborg. Hade bråttom från Skövde till Göteborg. Eftersom hon har pendlingsbiljett mellan Alingsås, hennes kort sträcker sig till Sävedalen nära Göteborg, och Skövde. Men ett tu tre kommer en kontrollant. Kristina tar fram 150 kronor som det kostar mellan Alingsås och Göteborg.
-Nej du får böter på 800 hundra kronor, så tillsammans blir det 950 kronor, sa kvinnan som var kontrollant.
-Det där måste du överklaga, sa en kille som satt bakom.
Konduktörer som träffar pendlare varje dag är trevligare. Minns när de höjde priserna för ett par år sedan, de sa att de kunde göra det och att servicen skulle bli bättre. Pyttsan. Sena tåg och elaka kontrollanter.

I går var Kristina på möte i Borås. Då stötte hon på en 90-årig kvinna som vi för tio år sedan träffade i Indien. Hon har fortfarande sin antikaffär, men det är väldigt mycket stölder där. Det var det inte för 25 år sedan.

Roligare är då att det stod i tidningarna att finländare är humoristiska. Jag var mycket i Helsingfors i början på 80-talet och visst har de humor. Dessutom har de mästerregissören Aki Kaurismäki.
Samhälle | |
Upp