Bibliotekarieyrket är ett gammalt yrke

På söndagen besöker Gösta och jag min 82-åriga faster som bor i en stuga på landet. Hon visar så mycket äpplen äppleträden har i år. Försöker snappa upp allt vad hon säger, men samtalet blir så ivrigt att jag inte riktigt minns.

  Vi möts av hennes två katter. Den lilla är ganska vild och klänger på hennes käpp. Kerstin bjuder på laxsmörgås, ostsmörgås och kaffe.

  Det är bra att besöka de gamla så mycket som möjligt och lyssna och lära. Vi pratade om filmer, musik, om katter och om politik.


Måndag:

Det är en molnfri azurblå himmel. På Drottningtorget var det mycket nytt, fler vagnar och spårvagnarna gick nya tider. På jobbet kommer folk från semestrarna. Fick en trave med böcker som skulle göras exemplarposter på i den lokala databasen. Det går inte lika fort att katalogisera som på Hagabiblioteket. Det är fler moment att tänka på eftersom universitetsbiblioteket är mycket större än det gamla nedlagda biblioteket. Det är fler uppgifter som måste göras i lokala databasen för att titlarna ska hittas.

  På lunchrestaurangen Mandarin var det nästan tomt. De spelar en behaglig relaxmusik där. Visserligen är maten ganska enahanda, men atmosfären är relativt rogivande. Utanför fönstret klättrar byggnadsarbetare. De flesta har räddningslinor. Det ser ut som om huset är lika högt som utsiktstornet i Falköping, alltså 30 meter.

 Undrar hur det kommer att bli i framtiden med katalogiseringen? Poster kommer nog att beställas utifrån? Gjorde i alla fall exemplarposter på "Kvinnan och havet" av Birgitta Bergsten, och "Human behavior theory & social work" av Greene.

   Men visst läser studenter, men vissa ämnen som läses på några fakulteter behöver kanske inte läsa så mycket men andra mer.

Arbete | |
Upp