Folk läser

Hade tur idag och hann precis med fyrans spårvagn till korsvägen. Var nästan först och tog direkt en vagn och körde ner en trave böcker rill våning 6A. Våning 5 och 4 gick av bara farten.

Började att ställa upp kursböcker. Det är mycket jag skulle vilja ha läst och många. Den första boken jag ställde upp var Franz Kafkas Processen. En fransk grammatik stoppades in i bokhyllan också. Vi vet att folk läser mycket, bokuppsättningen tar aldrig slut. Körde en vagn bort till den äldre delen med de nio våningarna. Efter spagettin till lunch var det dags att hämta beställningar. Under tiden som jag väntade på det där susande ljudet som indikerar att en cylinder med en beställning är på väg så ställer jag upp böcker. Men det gäller att du inte är för snabb och missar övergången från till exempel Oc (statsvetenskap) till Oe(juridik) i bokhyllorna. Skulle det ske blir det katastrof och titlarna blir omöjliga att hitta.


Det är oerhört mycket böcker som lånas och läses. Känner mig hemma i underjorden, som Gollum. Tittar på lamporna som visar om en beställning kommit till någon våning.

-Hej... allt väl? En kollega dyker plötsligt upp på plan fem.

Nu har jag bara någon hundradels sekund att komma på ett bra svar. Det var ju förbaskat hyggligt att tänka på hur jag mår. Han ser vänlig ut. Om jag kunde komma på något så han fick något positivt tillbaka? Men då svarar jag liksom inte på frågan han ställde? Men om jag svarar bara "ja" då kan ju han tro att jag inte bryr mig om hur han mår?

-Jadå, sa jag.


När jag gick från jobbet klockan fyra regnade det. Lyssnade på "Katedralen vid havet" på min mp3-spelare. Rätt bra att lyssna när det är trångt på tåget så jag inte breder ut mig för mycket. I det här sammanhanget kan jag påpeka att jag störtade mig helt hänsynslöst mot en ledig plats utan att be om lov.

Bibliotek | |
Upp