Besökte Ground Zero och Winter Garden

New York 14/12


Det var svårt att sova den här natten för det var en kille som gapade utanför hotellet och bilar som tutade. "I didn´t do it." var en mening jag kunde höra från den skrikande mannen.


   Den andra dagen begav vi oss till Empire State Building. Även här var det kö och kontroller igen. Jackor och bälte fick stoppas i en korg och gå igenom röntgenkontroll. Det är en hissande känsla att se ner på alla skyskraporna på Manhattan. Långt borta på Staten Island kunde jag skymta frihetsgudinnan.

Empire State Building
Utsikt från Empire State Building

  Efter Empire State Building tänkte jag att vi kunde åka till Ground Zero och på vägen kunde vi ta butiken 21:th century. Men jag hade ju glömt adressen dit och det föll inte väl ut.

-Men vad gör vi här, vi skulle skulle ju åka till den här affären, här är ju ingenting, sa Kerstin.

-Jag tänkte vi kunde ha lite sightseeing i Downtown, sa jag.

   Det var en kvinnlig bussförare som var mycket hjälpsam och visade oss precis var vi skulle gå av. Vi promenerade längs groparna där tvillingtornen stått. Vi ner till the Winter Garden som byggts upp nära där tvillingtornen. Det är en vacker inomhusträdgård som byggts efter elfte september 2001.

Ground Zero
Winter Garden som ligger nära Ground Zero, det vill säga där de
två tvillingtornen World Trade Center stod.


   När det var klart gick vi upp längs Broadway. Vi gick in till en affär som sålde Levis jeans. Kerstin köpte flera jeans där. Personalen var väldigt trevlig och serviceinriktad. Det är ju något jag minns med tillförsikt om jag blir vänligt bemött.

   Vi fortsatte upp förbi China Town. Jag gick in på en McDonalds för att vattna guldfiskarna, det stod faktiskt McDonalds på kinesiska utanför också.

  Utanför hade det börjat mörkna och det hade kommit fler människor ut på gatorna.

-Rolex, want to buy a rolex? Hörde jag en mörkhyad man saga till Kerstin.

Lite längre upp stötte vi på en afroamerikan med en varukärra med tre jul och hela sitt bohag i vagnen.

-This is Soho, are you going to Soho... look the vagon only has three wheels, but its okay, sa han.

  Jag tror det var vid åttonde gatan som vi gick ner och tog tunnelbanan. Vid ett tillfälle fick jag för mig att tunnelbanan gick åt fel håll så vi gick av. Men var bara att jag trodde vi åkt åt fel håll eftersom det tog så lång tid. Tjejerna var inte glada då.

   Vi fortsatte till Grand Central Station och sedan vidare mot Lexington Avenue. En lång man skrålade julsånger i tunnelbanevagnen och försökte få lite pengar. Det stod Wizard på tyggen på hans tröja.

Breakdance
Akrobatisk breakdande på natten i New Yorks tunnelbana ackomanjerad
av tung rytmisk hip-hopmusik typ
Public Enemy .

   På kvällen gick bara jag och Kristina ut och åt spagetti och drack Samuel Adams öl. Kerstin hade blivit magsjuk och hade bäddat ner sig på hotellet.

New York | |
Upp