Sightseeing på Hisingen

Tränade på gymmet och sålde en säng på morgonen. Vid tolvtiden cyklade jag till stationen och tog tåget till Göteborg.

Utanför fönstret var det var nästan vitt av rimforst på gräs och träd utanför fönstret. Vid Floda var tåget så gott som fullsatt. En rödhårig dam satte sig vid sätet intill, men hon flyttade sig två säten framåt vid Aspedalen. Det var ett par minusgrader i Göteborg så det var bäst att ha både mössa och vantar. Vid centralen var det bara två minuter tills buss nummer 17 skulle komma. Tittade på en liten vit jycke som nös och krafsade igen något osynligt på trottoaren. En äldre dam och en piercad tjej skrattade när hunden nös. Buss nummer 17 rullade tryggt upp på Göta Älvbron. Det var en äldre förare som tydligt ropade ut hållplatserna. Det var en vacker vy över isiga och frostvita hamnen. På avstånd syntes Stenafärjan. Lite närmare låg försvarets grå pansarbåtar. Spårvagnen rullade förbi Hjalmar Brantingsplatsen och Vågmästareplatsen. Gösta är i full färd med att dammsuga lägenheten. Det luktar rök därinne annars är allt sig likt i den lilla ungkarlslyan.

    Följande anhalt blir restaurangen Whoopsi Daisy. Därinne hänger halsdukar från fotbollslag längs väggen som vetter ut mot Wieselgrensplatsen. En Västra Frölunda ishockytröja är också uppnålad på väggen. Det är fullt med autografer skrivna på tröjan. Häckens tröja hänger på väggen och AC Milans emblem. På väggen sitter också två stora bildskärmar. Vi beställer var sin flundrafilé och var sin öl.
   -Det en annan typ av människor om går hit så här dags, sa Gösta.
Två damer med tröjor som det står Villys på sitter där och äter. Flera äldre ensamma herrar. Några grå pensionärer sitter där också. 
-Det är bra med en sådan här krog på Wieselgrensplatsen. Det är bara den som finns här så den måste gå ganska bra, sa Gösta.

Hansson & Karlsson
Restaurang Whoopsi Daisy från gatan

 Efter Whoopsy Daysi promenerar vi vidare förbi Vågmästareplatsen och Odalsgatan.

Hansson & Karlsson
Gösta tittar ut mot Hjalmar Brantingsplatsen

Går upp på en bro över Hjalmar Brantingsgatan och tittar på trafiken som dundrar förbi. 

Pugh Rogefeldt - Marion
Hjalmar Brantingsgatan

 Passerar sedan Akbars Chark, Indie Livs, som skriver att de har all världens mat.

På höger sida ligger ett minnesmonument efter alla ungdomar som dog i Backabranden.  Vi tar en sväng in på El-giganten på Backaplan. Den är större än El-Giganten i alingsås men i stort sett har de samma sak.
   
  När vi har gått runt en stund på Backaplan tar vi femmans spårvagn. Jag går av vid Brunnsparken, medan Gösta fortsätter till Kungsportsplatsen. Det är mycket folk på Södra Hamnagatan, flanerar vidare till Centralstationen. Går på pendeltåget till Alingsås. Utanför har mörkret lagt sig.
 
Semesterliv | |
#1 - - Gösta lindborg:

Det finns faktiskt två krogar till vid Wieselgrensplatsen, en kinesisk och en persisk, men Whoopsy är den enda med pub- atmosfär.

Upp