Alla dessa förbaskade lösenord

Gick innan Kristina idag. Det duggregna de ute. Det är skönt att kunna sätta sig på tåget. Men vid Floda kom det en lång kille och slängde sig ned bredvid mig och satte sig på min jacka. Hann precis med tvåans spårvagn. Vid Brunnsparken gick det på den tjockaste jag sett, men han såg trevlig ut. 

   När jag väl är framme vid Seminariegatan följer en räcka med moment jag måste göra. För att allt ska funka första timmen måste jag planera redan på kvällen innan. Lösenord för att komma in (då gäller det att inte vara nödig), sedan sätta på datorn och det är tre lösenord för att jag ska kunna stämpla in. Sedan tänder jag, räknar kassan med kvitton, tar bort gamla böcker från hämtningshyllan, tömmer bokinkastet, sorterar böcker och lägger i lådor för att de ska skickas till respektive bibliotek, räknar av besöksstatistik och en statistik som jag inte vet vad det är, men det ska räknas i alla fall. Loggar in e-posten för biblioteket men där står ju inget för en enkel människa som jag. Hälsar på den trevliga städerskan. Låser upp biblioteket för besökare. (Tänk om jag skulle låsa ut mig själv?). Hälsar på en besökare, men får ingen respons. Jag som har rott så långt från land tycker det hör till vett och etikett att hälsa.  Därefter är det dags att katalogisera spanskaböcker. Det är höga skärmar mellan mig och besökarna så jag ser de knappast.

Ringde datateknikern Ginger Baker (namnet är fingerat) angående studenters inloggning till det trådlösa nätverket. Blir direkt glad när jag talar med honom för han har en sådant positivt sätt, rösten är uppiggande.

Så få som möjligt ska göra så mycket som möjligt och folk ska synas så lite som möjligt bara se till att allt fungerar.

Skulle sälja ett kopiekort men fick inte upp växelkassan, i stället började kassan spotta ut kvitton. Nu får jag väl bannor för det. Såg att en ljusknapp inte var på, tryckte för att tända och då blev allt svart. Hörde ett skrik bortifrån en läsplats. Skyndade mig att trycka på strömbrytaren igen och återgå till katalogiseringen.

Pendling | |
#1 - - Gösta Lindborg:

Dessa rutiner och koder som du skriver om påminner mig om Chaplins Modena Tider som jag såg i söndags.

Upp