Såg "This is England"

Såg filmen "This is England" på dvd i går kväll. En mycket bra och sevärd film. Tror att mycket av det som händer i filmen kan förekomma i Sverige också. Tolvårige Shaun blir mobbad i skolan. Vad gör han? han söker sig naturligtvis till gäng som han uppfattar som tuffa och starka. Han söker sig till skinheads och bråkstakar. Han bor med sin ensamstående mor i en grå Engelsk arbetarstad, pappan har dött när han krigade för England i Falklandskriget. Hans substitut för pappan blir en råbarkad skinhead som precis släppts ut från en fängelsevistelse. Filmen handlar också om rasism. I ett av gängen är en färgad kille med, och man bara sitter och väntar på när han ska råka illa ut.
Film | |
#1 - - Anonym:

Har funderat på att se filmen, nu ska jag definitivt göra det efter din rekomenderation. Hade en råbarkad bekant en gång, som aldrig backade vid bråk. Bland vänner var han en mycket generös och vänlig person, men var det någon som muckade kunde han hota med att "spela luffarschack med en fällkniv i ansiktet på dem". Han hade ett förflutet i något ungdomsgäng om jag minns rätt.

#2 - - anonym:

Den här personen måste ha varit förskräckligt dum och omogen! Förstår inte varför din bekant hittade på sådana historier. Mitt minne av personen är att han sprang så fort han kunde om det var lite stökigt. Men "This is Britain" är mycket sevärd.

Upp