Hemslöjd i Hjo

Gav oss iväg till Hjo och en hantverksmässa redan klockan tio. Gösta, Kristina, Kristinas väninna från jobbet och jag. Lite mulet men annars okej väder. Gösta började köra på grund av att början på E20 från Alingsås mot Herrljunga är besvärlig. Byter flera gånger mellan 70 och 90 och vägrenar som smalnar av och försvinner och hetsig trafik.

   Men mellan Vårgårda och Falköping är det en underbart lantlig väg med ängar, åkrar och gårdar. Precis innan Vårgårda såg vi en äng med blåklint och rölleka. I Falköping gjorde vi som vanligt ett uppehåll och åt en tidig lunch på Falbygdens ost. Gösta och jag åt Grekisk sallad medan damerna åt ostpaj.

Gösta tittar ut i en ko på Falbygdens ost
Äter Grekisk Sallad på Falbygdens ost

  Efter maten åkte vi igenom Falköping, förbi Arkivator, Klingers trävaror, Kyrkerörsskolan över St. Olofsgatan, förbi lasarettet och passerade Ållebergsgymnasiet och fortsatte ut på landsvägen mot Tidaholm.  I Tidaholm  blev det stopp. Det var cykeltävling och det var cyklar överallt som i ett getingbo. Och vi blev dirigerade i kringelkrokar och det var
begränsad hastighet halva vägen till Hjo.


  I Hjo hade de ställt ut salubodar på gräset i en park. Där var proppfullt med folk med barnvagnar och hundar. Damerna fick gå för sig medan Gösta och jag gick för oss själva. Det var snart avklarat för det var ju inget speciellt.
Hittade en Stranglers
Hittade en gammal Stranglers i backarna. Köpte den dock inte på grund av att jag numer lyssnar på lite lugnare musik.

Då var det trevligare att gå och köpa  kaffe och en kokosbulle och sitta på en altan med utsikt över Vättern. Innan vi gick till bilen satte vi oss och tog en glass i en park.

  Vi tog en bensträckare mellan Floby och Herrljunga. Där råkade vi på en gammal stuga. När vi tittade på den kändes det nästan som att komma tillbaka i tiden som i Vilhelm Mobergs "Utvandrarna".

Semesterliv | |
#1 - - Gösta Lindborg:

Mycket bra bild från "skivbutiken".

#2 - - A l e s s a n d r a:

Så sant så sant!

Men det är tråkigt att se en del människor så!

man undrar liksaom vart det gick fel..

Men men, någon ska väl vara tjuv oxå..

Ha en fin sommar för det ska jag ha! =)

#3 - - Klas:

(Kanske inom parantes kan nämna att Alessandras kommentar är en kommentar till ett inlägg jag skrivit till hennes utmärkta blogg)

Upp