Morgondopp i dyningarna

Fredag 4/7


Sista dagen. På morgonen gick vi ner till stranden och badade. Fyra gånger gick vi i vattnet. Bara vi och tre äldre korpulenta damer badade. Och så några nosande hundar förstås. Damerna var modigast och doppade sig först i det kalla vattnet. Vi gick faktiskt i vattnet fyra gånger innan vi packade ihop våra pinaler och begav oss till hotellet. Även idag var det rätt kallt i vattnet. Men det är en underbar sandstrand i Skagen och härliga vågor som rullar in. En bra bit ute vid havet hade några stora lastfartyg ankrat. Emellanåt på morgonen går det att höra en tennkulemotor. När jag var barn på 60-talet hördes hela tiden dunkandet från fiskebåtarnas tennkulemotorer.

  Innan vi åkte åt jag åt jag en smörgås med rostbiff och en flaska vatten. Kristina åt en typisk dansk Kransekaka med kaffe.
   Ute på parkeringen bakom Bröndums hotell hade en Toyota Avensis fått inbrott på natten. Först hade de försökt öppna låset men inte lyckats. När de inte fått upp låset hade de krossat bakrutan. Senare fick vi reda på att han hade haft en dator i baksätet.

  Det var en svensk som arbetade i disken som kom ut och pratade med oss som såg inbrottet i bilen intill. Många svenskar arbetar i Skagen. Han hade bott i Skagen i tre år och arbrtat i köket på Bröndums hotell.

Kristina och fiskebåt
Kristina och gammal fiskebåt

   Åkte tidigt ifall det skulle vara vägarbete. Nu var det inget vägarbete utan det gick som på räls till Fredrikshamn. Vi han till och med parkera bilen och gå till en affär och köpa en flaska Campari. Affären som ligger nära där passagerarna går på båten i Fredrikshamn är billigast.
  Dock är jag alltid rädd att någon ska ropa i högtalarna "Kan Klas Petersson genast komma till bildäck. Din bil är på väg att rulla på alla andra bilarna."
Semesterliv | |
Upp