Efter midsommar slutar fåglarna sjunga

En molnfri klarblå himmel och solen gassar. Cyklade till stationen i en grön tunnel av lövverk till stationen. Efter midsommar slutar fåglarna sjunga. Bara en och annan mås som skriker.


Tåget var så gott som fullt. Flickan till höger om mig läste Roslund & Hellströms bok "Flickan under gatan", men hon lade den åt sidan och fortsatte prata med henne till höger om sig. Den boken är ganska seg tycker jag. 
   Till vänster om mig satt en medelålders dam som slappt slängt upp fötterna på sätet mitt emot utan att ta av sig skorna. Tyckte hon var för gammal för sådant. Hon läste inte utan bara babblade med tanterna intill.
   Själv läste jag "Flyga Drake" av Khaled Hosseini på tåget. Det är spännande att läsa om andra kulturer.


Konduktören kom lommande så småningom. En gråhårig man som jag inte kände igen.

-Kom ihåg att det är sista dagen på kortet.

Det är klart jag kommer ihåg. Det har jag tänkt på hela veckan! Det låter som han tyckte att jag borde ligga en dag före? Men han ville väl bara väl? Eller bara visa att han ser allt?


På jobbet hade jag ett samtal med hon som kommer att bli min chef i höst. Allt kändes bra tycker jag. Ingenting att kommentera .


Inte många på biblioteket. En och annan som skriver ut sina uppsatser. Sätter upp skyltar med information vad som inte ska slängas. Till exempel de gula böckerna med Hyreslagen, Ordningslagen, Kommentarer till ärvdabalken del 1 och 2.

Men igår kom skäggiga killar och flyttade in kartong efter kartong i en lastbil. De slutade med att baxa ut fyra bokhyllor. En lång skäggig kille var seg som bara den. Körde ut tre kartonger på en vagn, svingade upp dem på lastbilens flak och han hade inte en svettdroppe i pannan.


Äng vid Gerdsken
Så Svennis går till Mexiko. Lite tråkigt. Ett tag ryktades det om Liverpool eller Benfica. Tror han hade passat bättre där. Han lämpar sig bättre som klubblagstränare tror jag.

Sedan kom den stora överraskningen. Alex Ferguson försökte få Paul Gascoigne till Manchester United. Synd att han inte lyckades få honom dit. Hade definitivt varit bra för Gascoigne och inte minst England om han lyckats. Har sett Gascoigne när han var som bäst. Han var nästan lika kvick i fötterna som Maradona.



Nu misstänker polisen att försvunna Nathali från Alingsås kanske håller sig undan frivilligt?
Arbete | |
Upp