Styrketräning i en bastu

Var ganske loj på förmiddagen. Gick och köpte sill och torsk. De hade så mycket torsk och sejen vägde för mycket, så efter mycket tvekan blev det utrotningshotad torsk. När jag kom hem fick jag reda på att det inte var sådan sill jag skulle köpt, utan inlagd sill. Så det var bara att ställa sig och steka sillen efter att ha vänt den i strödbröd och salt. Det blev faktiskt okej med lingon från Herrljunga loppmarknad till sillen.

Gick hem och rippade "Flickan under gatan" så kanske jag kan lyssna på den om jag tar en promenad.

  Ungefär klockan två cyklade jag till Sportlife gym.
-Hej det är inte så många skor som står här idag, sa jag till tjejen i receptionen. Hade bestämt mig innan att vara lite social och hälsa och kanske till och med säga något.
-Det har varit lite folk hela dagen. Det är väl vädret som gör det, sa hon utan att le. Hon hade väl stått där sedan i morse. Jag tror hon är ihop med ägaren. Han kom senare och han ser alltid glad ut och hälsar. Han måste ju alltid hålla humöret uppe.
Svetten dröp bara jag satte min fot inne på gymmet. Det var förvånansvärt många där trotts värmen. Såg att de andra som var där också stånkade och stönade i värmen. Jag fick i alla fall god tid på mig att träna axlar i smithmaskinen och med hantlar. Jag såg på en tröja som en ung kille som tränade ben hade. Den vita tröjan var alldeles genomvåt av svett.

När jag cyklade hem fick jag syn på en av lustigkurrarna som pratar om allt och vet hur världen ska räddas. Jag har nämnt att jag tjuvlyssnat på dem förrut. De spydde sin galla över nya regeringen en månad efter att det blivit regeringsbyte. Nu hade han köpt en Aftonbladet och var på väg hem till en av lyxvillorna vid sjön Gerdsken.
Gymmet | | Kommentera |

Det blir nog bra

Fick faktiskt två klappar på axeln. Först en doktorand x när jag sa att jag kunde skriva upp alla tidskrifter de ville ha upp till Journalisthögskolan. En hygglig kille som är en riktig bokmal. Sedan den sympatiske Carl Palmer när jag rullade ut vagnar med papper som skulle återvinnas i samband med att jag och Jelena fått reda på var vi ska vara i höst.


Skall katalogisera och arbeta i bokmagasinet. Det ser bra ut helt enkelt ju mer jag tänker på det.

(Fast ska inte ta ut något i förskott, men som jag ser nu ser det bra ut. De där två klapparna på axeln var bra. De kanske inte var medvetna om att den lilla gesten var rena rama lyckopillret. Fast jag minns när jag glad i hågen en morgon skulle börja arbeta för dagen på båten Idefjord som 17-åring. Och jag minns att jag fick en utskällning av skeppare Gerard. "Kan du ta och ta en pyts och skura av däcket?" sa Gerard. "Vaddå", sa jag. "En pyts! En pyts! Vet du inte vad en pyts är!?" sa Gerard "Jo självklart, en spann", sa jag. )

Men det här jobbet med katalogisering ser bra ut. Såg kanske lite moloken ut när chefen berättade vad jag skulle göra i höst, men alla de här sopcontainrarna utanför fikarummet gör ingen glad. Åkte direkt hem efter jobbet och gick på Sportlife gym. Det gick riktigt bra att träna bröst och lår. Tjuvlyssnade lite på två män som ofta är där och de verkar ha lösningar på all världens problem. De är faktiskt ganska roliga. Hemma hade Kristina kommit hem och var på väg till Ica. Jag följde med och köpte en flaska vatten och en folköl.

Arbete | | En kommentar |

De gröna breven

-När stänger ni här? frågar en något skäggig student.
-Klockan fyra, sa jag.
-Så tidigt?... När ska ni lägga ner?
-Efter midsommar.
-Tråkigt, för det är ett av de bättre biblioteken. Det är så lugnt och trevligt, sa han.
-Roligt att du säger det vi försöker göra det bästa vi kan för studenterna.

Frågade Rättshaveristen hur det går med de viktiga gröna papperna som inte blev utskrivna igår.
-Jaså det... det var inget viktigt. Det var ett brev till Kronprinsessan på hennes födelsedag. Det har jag skrivit för hand och postat redan.
Arbete | | Kommentera |
Upp