Kvalitetsseminarium

Det regnade när jag cyklade till stationen. Spöregnade när jag gick upp till jobbet och stämplade in. Hämtade bara kortkatalogen sedan gick jg tillbaka i hällregnet och tog sexans spårvagn till Ullevi södra. Där kom jag på att jag tagit fel spårvagn. Gick av och väntade i regnet på tvåans spårvagn. När jag kom på vagnen och kastat mig på ett säte fick jag syn på E.H. som stod och log brett som vanligt.
-Hu jag åkte bara hit och stämplade in, sedan vände jag nästan direkt och tillbaka till spårvagnshållplatsen, sa jag.
-Jag stämplade 0 och tjänsteärende ut igår när jag gick hem igår kväll så slapp jag gå till jobbet innan seminariet vid Vasaparken. sa E.H.
-Smart, ja och snyggt paraply har du också, sa jag.
-Jo jag köpte ett nytt dyrt. De billiga jag köpt på Pressbyrån gick sönder direkt.

Vi var såpass tidiga till Universitetet att vi fick bra platser. Jag tycker det var riktigt intressant att lyssna på föreläsarna. Någon pratade om den krympande ekonomi och att det är vikigt att vi visar engagemang och delaktighet. Mål för kvalitetsarbetet är till exempel:
1. Alla ska involveras.
2. Samspel mellan ledning, medarbetare och användare.

Uppdrag ur UB:s föreskrifter är att: "att betjäna och främja vetenskaplig forskning och utveckling, undervisning och högre studier."
De pratade också om vikten av god arbetsmiljö. Efter seminariet gick Anna Maria, E.H, M. och jag och åt lunch på Evas Paleys.

Jag tycker vi har väldigt god arbetsmiljö mellan oss som arbetar i bokvåningarna. Bland annat det här att vi har fredagsfikat. Det föll på min lott att köpa tårta idag. B.N. sa att jag inte behövde det för att vi var så få som jobbader i magasinet idag. Jag knallade iväg och köpte en tårta på Burgården för att jag tycker det är viktigt att bibehålla den här traditionen. Tänka sig att vi började prata om lumpen fast det var så längesedan. "Dersu Uzula el primero" hade legat i Boden sa han.
  
När jag åkte hem efter arbetet på fyrans spårvagn var det mycket folk. Men jag fick en bra plats och kunde sitta och iaktta alla människor. Vid Valand kom det på tre zigenare släpandes på tre plasttstolar och dragspel. Det hade suttit och tjänat sitt levebröd utanför Konsum. Vid Brunnsparken kom det på en lång man med långt lockigt ljust hår och inte en enda tand i överkäken:
-Hä-hä-hä, tjenare, sa han högt till den äldste dragspelaren och sträckte fram kardan. Jag hörde inte vad dragspelaren sa, men den högröstade långe mannen hördes desto mer. Han äxlade melan finska och svensk.
-Hä-hä-hä, jag kan va med och spela och sjunga också. Vi kan ha rysk vodka och spela rysk tango.



John Coltrane, Eric Dolpy, McCoy Tyner, Jimmy Garrison och Elvin Jones spelar "Impressions"
Arbete | |
Upp