Många böcker om samhällsvetenskap

Duggregn när jag cyklar iväg till stationen och ställer mig att vänta på tåget. I vagnen jag sätter mig finns tre ungdomar som jag aldrig sett förut. En flicka med kryckor och två pojkar som lagt sig över två säten med leriga skor. De flyttar inte på sig förrän konduktören kommer och säger till. Tjejen flinar gillande. Jag kan inte påminna mig att jag gjorde det ens när jag var tonåring?


   På biblioteket var vi underbemannade så jag fick hämta beställningar från alla planen. När jag kom till plan fem så kom emellertid Dersu Uzala, vägvisaren, promenerande.

-Vad trevligt och uppmuntrande att se dig, sa jag.

-Ja tar beställningarna på plan fem, så kan du ta plan nio, sa Vägvisaren Dersu Uzala.


Efter fikat var det dags för en ny runda. Jag började på plan ett. Det var förvånansvärt många som saknade streckkod så jag tog med mig folianterna till plan tre där det fanns en gammal dator med Gunda katalog med klient. Rätt var det var såg jag hur lamporna som indikerade på vilket plan det beställningar fanns släcktes på plan nio, sedan plan åtta och så småningom plan tre. Det visade sig att min kollega A.-M. ett tu tre dök upp på plan tre där jag satt med mina streckkoder. Hon hade tagit alla beställningar på de övre planen.


På eftermiddagen ställde jag upp fyra hyllmeter, eller en full bokvagn med tre våningar, med böcker. Efter en timme kom  E.H. kom och hämtade mig och sa att det svämmade över med kursböcker på plan sju. Även här hjälpte A.-M. mig att ställa upp böcker efter att hon hämtat några grekiska böcker på Humfack, det vill säga ett mörkt ogästvänligt rum där det är svårt att hitta böcker.

   Hann ta en friskvårdshalvtimme. På tåget lyssnade jag på boken "Mig äger ingen" av Åsa Linderborg. På gymmet tränade jag bröst och ben. Det gick riktigt bra, jag kom åt både bänkpressen och snedbänken. Visserligen lyfte jag inte så mycket, men det berodde på att jag inte ätit sedan lunch. När jag kom från gymmet hade Kristina gjort ungspannkaka och köpt en flaska julmust. Och nu lyssnar jag på Tony Williams och ska läsa "Vår Ekonomi".

Bibliotek | |
Upp