Som att kliva ner i en djup brunn

Kom i samma vagn som "Stolpas" igen, det vill säga en människa som gick i grundskolan i Falköping när jag gick där på 1960-talet. Han var gråhårig, hade skäggstubb och på huvudet hade han en grön militärkeps.

Hissen var trasig till våningarna på det gamla huset på biblioteket. För att hämta beställningar på plan ett till fem var jag tvungen att ta de smala trapporna av cement. I gångarna luktar det instängt. Rörpostmästaren, om vi kan kalla den som skickar iväg beställningar för det, blev så exalterad att jag fick beställningar till plan två som egentligen skulle till plan fyra.
 På vägen till trappan mötte jag en gammal vithårig bibliotekarie:
  -När du ska gå till plan ett och två får du nog bryta plomberingarna på nödutgången för att komma in.

Jag gick ner till plan två men vände för jag var inte säker på om jag skulle öppna de tjocka reglarna dörrarna till skyddsrummet som plan två är också.  Jag gick tillbaka upp till Vaktmästaren.
  -Det är bara att gå in... men du ska få en ficklampa för det är mörkt där... och akta dig bara för det stora monstret som finns på plan ett.

  Jag famlade mig sedan ner till plan två och ljuset gick igång i alla fall när jag väl befann mig bland bokhyllorna. Det var riktigt mysigt där där jag var helt ensam. När jag famlar mig uppför trapporna till plan tre hör jag hur det tjuter och visslar i de tjocka rören i taket och i väggarna.

Lunch åt jag i personalmatsalen satt bredvid två arbetskamrater som jag kännt ganska länge.
-Går du int på konserter längre Klas? Frågade en.
-Nä inte så mycket när jag bor i Alingsås. Men jag skulle velat se Dr. John. Men konserten fick dålig kritik. På Youtube ser jag delar av gamla konserter som jag missat. Lyssnade på the Birthday Party med Nick Cave där. Jag hittade också en låt av Jim Page, Hiroshima- Nagasaki, russian Roulette , som jag lyssnade på i början av 80-talet.
Men nu är jag lite äldre och lyssnar på lugnare musik. 

Efter lunch var jag Öm-insättare, det vill säga jag ställde upp böcker i öppna magasinet. Hissen kom igång efter lunch så jag kunde transportera ut böckerna i vagnar. Hela tiden kommer studenter och frågar saker, men det är väl så det ska vara. 

Stämplade ut tidigare och tog friskvårdstimme.
Bibliotek | |
#1 - - Anonym:

Elisabet Nemert läser jag just nu.

Bortom Stjärnan...Den vita Liljan...m.m.

Skulle gärna se dem som film.

Upp