Balansnummer på en stege

Var nära att försova oss eftersom Kristina stängde av väckarklockan i sömnen. Annars flöt dey ganska bra till jobbet på biblioteket. Hann med tvåans spårvagn som går förbi Gamla Ullevi, eller tvålkoppen som jag kallar den. Efter korsvägen rusade jag upp för alla branta trappor. (Vänsterbenet: Du får allt tänka dig för och ta det försiktigt. En missad trappavsats och du snubblar och slår kullerbytta nerför trapporna).

  Skýndade mig att hämta bokbeställningar innan ett möte klockan nio. Fick reda på att en övergång till klassificeringssystemet Dewey kommer att kosta minst 7 miljoner kronor. Kungliga biblioteket i Stockholm ska i alla fall byta till Dewey. De pratade också om att om det finns vanliga fysiska kursböcker väljer studenterna det framför elektroniska böcker. Det är ju i sin linda ännu med e-böcker och det är väl svårt att hindra elektronisk utveckling. Igår såg jag en kille på tåget som satt och läste en e-bok på en handdator. Någon nämnde att det i Libris och lokala databasen Gunda fortfarande står signaturen för det nedlagda Hagabiblioteket. Vi hade ju faktiskt katalogiserat alla 55 000 böckerna.
   Lunch åt jag på en närbelägen Thailändsk restaurang.
  På eftermiddagen träffade jag en låntagare från Samhällsvetenskapliga. Vi skakade hand och det kändes bra.
     Slutade dagen med att klättra upp på en stege och placera in en kapsel som säkert vägde tio kilo. Rena rama balansnumret .

Efter jobbet hade jag träningspass. Försökte le och se vänlig ut trots att det var mycket folk och jag var trött i huvudet. Inte blänga och se tjurig ut.
  
Bibliotek | |
Upp