Om konstauktioner

På förmiddagen gick jag och Kristina till stan och köpte en ny jacka. Det behövdes för jag hade nyligen slängt min förra för det hängde långa lösa trådar i armarna. På vägen hem gick vi förbi Bonbon och hyrde en film. Min klädkasse stötte emot en mans fötter så han var nära att trilla. "Åh förlåt" sa han omedelbart. men jag gjorde det inte med flit, eller gjorde jag det? Tyckte han såg stöddig ut. men det var ingen fara egentligen, jag gjorde inget brottsligt. Det var så mycket folk på stan.  Kristina köpte en alltför välsockrad kaka på Gustaf Ekstedts konditori.

   På eftermiddagen gick vi och lyssnade på ett föredrag på Missionskyrkan. Det var en dam från Nukowskis som pratade om trender och traditioner inom konsten. Hon pratade i en och en halv timme om olika konstverk som de sålt på Bukowskis. Konstverk av Strindberg och Johan Krouthén är ganska säkra. En bra tavla av Zorn är förstås dyr men nu verkar Carl Larsson vara på väg att gå om. I samband med att tavlorna visas på internet blir marknaden mer global.


 
Glenn Gould spelar Bach
Fritid | |
#1 - - Gösta lindborg:

Mycket fint musikavsnitt med Glenn Gould- kändes verkligen att jag behövde det i dag- tack! Jag funderar på episoden med mannen och matkassen- jag tycket att man ofta har sådana små konfrontationer med sina medmänniskor- som man sedan funderar över och undrar varför det just blev så.

#2 - - Gösta lindborg:

Mycket fint musikavsnitt med Glenn Gould- behövde verkligen det i dag- tack! Tänker på episoden med mannen och klädkassen. Sådana situationer inträffar ju ofta med medmänniskor och som man funderar på eferåt.

Upp