Den första dagen

Tåget blev några minuter sent till Göteborg. Nu var det fullt till sista plats så folk har börjat sina jobb och studenterna är på väg tillbaks.

Såg B. när jag väntade på hissen. Han är alltid lika positiv och trevlig. Hans var här idag också, glad och pigg efter den långa semestern. Han satte sig och arbetade vid sin dator. Han hade hörlurar på sig och lyssnade på någon musik. "Så du lyssnar på på Joe Perry ", tänkte jag säga, men jag ändrade mig för det var säkert inte det utan någon vanlig popmusik?

På eftermiddagen var jag i Haga. Inte många här. Jag hade glömt nycklarna, tack och lov känner jag personal här som jag kan ringa. 
  Det kom en student som jag kände igen.
-Det är fint och svalt här, sa studenten.
-Ja, men det är inte mycket folk här.
-Jag minns när vi satt och såg på ritningarna för studietorget, sa studenten.
-Det är du som har varit kårordförande? 
(Jag börjar tackla av. Jag kände inte igen honom direkt, jag brukade vara ganska bra på att komma ihåg ansikten. )

Kom på treans spårvagn. Några stojiga skolungdomar kom på samma vagn. En kille kastade sig på ett säte precis när en äldre dam skulle sätta sig. Det var varmt på pendeltåget. Jag fick en plats bredvid en snuvig tant. Läste Vilda Svanar på vägen hem.

När Kristina kom hem hade hon med sig Hypnotisören av Lars Kepler och hon sa att jag måste lyssna på den. Men jag håller på med Vilda Svanar nu.
Arbete | |
Upp