Brev från London till mor Anna

På eftermiddagen gick vi till kafé Ringen där min faster Kerstin hade en föreläsning som var anordnad av Bibliotekets vänner. Hon berättade om min mamma Elsas gamla brev från London i början på 1900-talet. Hon åkte till England och bodde hos en rik läkare för att lära sig engelska. Hon skrev brev varje dag och Kerstin läste ur breven. Bland annat berättade hon om resan över Nordsjön som var fasligt vågig och blåsig. Hon berättade om Elsas möte med suffragetter som kämpade för kvinnlig rösträtt. Någon kastade sig framför en kunglig vagn och dog andra skar sönder tavlor på museer, allt för att väcka uppmärksamhet.
   Elsa skrev också om när hon kom till Hyde Park och lyssnade på en anarkist och en socialist. Elsa skrev brev varannan dag och hon beskrev allt hon såg mycket detaljerat. Hon gick på teater och operor och beskrev skådespelarna på teaterföresträllningarna. Vid ett tillfälle skrev hon att hon såg Alexandra av Danmark, drottning consort till Edward VII av Storbritannien.

Kerstin
Faster Kerstin (stående) föreläser om sin mammas brev från London.

Sedan kom hon tillbaka och gifte sig med en journalist. Faster Kerstin tror inte alls hon visste vad hennes make gjorde på jobbet på redaktionen.
-Off you go to you comfortable work, sa hon när han gav sig av till sitt arbete.
Fritid | |
Upp