Rörpostmästare

Det var snömodd när jag cyklade till stationen, men det går bra, jag har vanan inne. Lokaltåget var inställt, synd om dem.
I Göteborg var det blötsnö och bara en gägga på marken.

Igår var jag faktiskt rörpostmästare... Jag kallar personen som skickar iväg beställningarna till våningarna för rörpostmästare. Det skrivs ut en massa beställningar på olika skrivare beroende på vilka som vill ha boken som beställs. Igår var det till exempel en hel vagn med fjärrlån till olika ställen i Sverige. Jag var inte ensam rörpostmästare, Vergilius, Trotjänaren (3), N-E eller Nils-Erik var med. Det var ju han som ledsagade mig första gången jag var i bokvåningarna. Jag kallar det rörpostmästare för den som hanterar utskicket ska veta vart alla böcker med siffror och olika koder ska hämtas, vart de ska skickas alltså?
   När alla beställningarna är ivägskickade i rörposten till de olika våningarna så är det bara att vänta på att medarbetarna på de olika våningarna är klara, sedan hämtas böckerna och sorteras till respektive vagn eller låda.  Eller under tiden du väntar att medarbetarna plockat fram böcker kan du ta emot böcker och ställa upp återlämningarna på vagnar.

Igår kväll skannade jag bilder från min resa i Kina 1989.
Bibliotek | |
Upp