Stopp igen och "Stolpas" på tåget

Ett godståg stormade förbi tio minuter i sju. Illavarslande, nästan alltid när ett godståg kör förbi blir det igenkorkat någonstans.

Såg Stolpas på tåget igen. "Stolpas" gick i grundskolan i Falköping med mig. Han var lång och stark och bra i fotboll, den som var bra i fotboll vann respekt. Och dessutom starkast på skolgården. Han satt tyst och skrev på sin dator. Han hade sin militärkeps på sig över det gråa håret. Han hade ett hakband hängande ner över pannan. Kristina skulle aldrig tolererat att jag hade militärkeps. Han hade vita svettränder på toppen av mössan och hans fingrar var oljiga. Han kanske blivit anställd inom försvaret? Undrar om han känner igen mig?

Strax innan Sävedalen var det stopp. Lokföraren ropade att ett godståg framför fått stopp vid Sävedalen. Jag tror vårt tåg stod still i tjugo minuter. "Stolpas" öppnade rutan och böjde sig ut för att se vad som stod på. Det är fan så stressande när tåget  bara står still på spåret och jag vet att flexsekunderna tickar iväg på jobbet. Någon måste ju hämta böckerna på plan 6-9? Om ingen hämtar dem får Rörpostmästaren inga böcker att skicka till avdelningarna eller fjärrlån ut till landet? När tåget till slut rullade iväg och de tydligen fått bort godståget var tåget tjugo minuter sent. Tack och lov stod en spårvagn nummer 13 inne och den kastade jag mig på. Om det kommer ett godståg före interregiotåget vet jag nästan med säkerhet att det blir förseningar.

Att arbeta i ett stort bokmagasin innebär att alla måste kunna lita på varandra. Om någon är borta så får inte Rörpostmästaren beställningarna och kan skicka iväg böckerna till olika platser, institutioner, filialbibliotek, fjärrlån runt om i världen. Efter personen på våningarna skickat iväg böckerna från någon våning eller kulvert måste böcker ställas upp. Om inte böckerna ställs upp så havererar detta stora organiska system. Ungefär som en buss dom saknar en kardanaxel.

Träffade unge Fredrik på plan åtta när jag kom till jobbet. Han var Rörpostmästre idag.
-Hörru vet du att Anna-Maria ska gå på Madonna när hon kommer? sa jag.
-Ja jag ska faktiskt också gå på Madonna, sa han.
Ja det är ju lite festligt med stora konserter tänkte jag. Kanske ska gå på BB King och Louise Hoffsten?

Pendling | |
#1 - - Acke:

Stora konserter är festliga, javisst. Tråkigt att Bruce Springsteen inte spelar på Ullevi i år. Jag skall se honom och E Street Band på Stadion i Stockholm i juni. Det blir inte samma sak som på Ullevi, men ändå.

#2 - - Acke:

Stora konserter är festliga, javisst. Tråkigt att Bruce Springsteen inte spelar på Ullevi i år. Jag skall se honom och E Street Band på Stadion i Stockholm i juni. Det blir inte samma sak som på Ullevi, men ändå.

#3 - - Klas:

Tjenare Acke! Roligt att höra ifrån dig. Så du var en av de lyckliga som fick biljett till Springsteen på Stadion i Stockholm. Skulle snart vilja se någon fantastisk konsert.

Upp