Stockholm är vackert

Den här helgen var Kristina och jag i den vackra staden Stockholm. Vi åkte tidigt på fredagsmorgonen. I Stockholm gick vi bara över Vasagatan till hotell Terminus. Eftersom vi var i Stockholm redan vid tiotiden gick vi till Gamla Satan. Det var smockfullt med turister där. Vi hörde bland annat franska, tyska och italienska.

gamla stan
En vegetarisk lunch vid Kafé Kladdkakan i Gamla Stan

Vi åt en smarrig lunch i Gamla Stan. Jag valde en Hälsotallrik med sallad, brieost och ett glas nypressad apelsinjuice.
  Efter lunchen gick vi till skeppsholmen och besökte Moderna Museet. Där fanns en utställning med Clay Kettner. Han hade väggar och interiörer som påminde om 60-talet.

Lördag
Idag gjorde vi en utflykt till Gävle och hälsade vår gamle vän den pensionerade bibliotekarien Hans. I Gävle regnade och åskade det, men vi fick i alla fall över en timmes pratstund.
gävle
Gjorde en utflykt till Gävle där det regnade och åskade

På kvällen gick vi till Klara kyrka och lyssnade på en orgelkonsert av Bach.  En ung man satt och sov på en bänk när vi kom in. Han vaknade inte ens när hans mobil satte igång med ett trumsolo. En kyrkvakt försökte förgäves väcka honom. Framför oss satt en liten mustachprydd man som gjorde korstecknet tre gånger innan han lämnade kyrkan.

slottet
Högvakten vid Stockholms slott

   När vi var färdiga med konserten promenerade vi till Söder och Götgatan. Vi valde en restaurang som låg några meter ovanför Björnes park i Götgatsbacken. Vi fick ett fönsterbord och vi satt och tittade på folk. Det var många som hade grön och vitrandiga Hammarby tröjor. Jag var med i "Bajen Fanclub" när jag bodde i Stockholm.

Söndag
Söndagen blev en riktig museidag. Först gick vi till Ostasiatiska. Där fanns mest vackra kinesiska tallrikar att se på. När vi var färdiga med det gick vi till Nationalmuseum och såg på konst. Nils Kreuger, Carl Larsson, Ivan Augueli, Alfred Wahlberg , Siri Derkert och många fler.
   Innan vi tog tåget tillbaka till Göteborg satte vi oss i Kungsträdgården och åt var sin glass.

Slottet
Kristina nära Slottet
Resor | |
Upp