Snöyra

Sju grader kallt när jag cyklade till stationen på morgonen. Jag tog både halsduk och mössa. "Stolpas", min skolkamrat i grundskolan, var på tåget idag. Han reste sig samtidigt som jag gick av tåget. Han är verkligen stor. Kraftig och ungefär två meter lång. Han hade en blå ryggsäck med ett flygvapenemblem på. Jag såg honom sedan på spårvagnshållplatsen. Han lunkade omkring med uppknäppt jacka, hade skäggstubb och ingen mössa på det okammade, toviga grå håret. Han gick och rökte en cigarrett och såg ganska nöjd ut med tillvaron.

På jobbet började jag med insättning i öppna magasinet. Jag räknade till 112 böcker att sätta in på 6b. Sedan gick jag över till 5A där var ubgefär 40 böcker.
   På eftermiddagen var hämtade Fredrik och jag beställningar i b-huset.Jag börjar lära mig de gamla samlingarna, tog fram en brevsamling av Esaias Tegnér, några gamla svenska högmässor och så vidare.

När jag begav mig hemåt vräkte snön ner. I Alingsås var det spårigt att cykla. Jag tog mig ändå till gymmet och tränade rygg, axlar och biceps. Det var ganska mycket folk, men det gör att du håller tempot ganska bra.

Arbete | |
Upp