Tranorna flyger över Alingsås

När jag kom till parkeringsplatsen vid Alingsås station igår eftermiddag såg jag tranor flyga förbi högt upp i luften. De höll spikraka streck, men de hade faktiskt tappat V-formationen något. Natten innan hade jag faktiskt hört tranorna när de flög över Alingsås mot hornborgasjön. Att se tranorna flyga får mig att tänka på livet och att jorden är vacker.

   Konstigt nog var det inte så mycket folk på tåget idag på morgonen. En snuvig rödhårig tjej satte sig bredvid mig. Hon nös så vagnen skakade och sedan fräste hon i sin näsduk.

  Är alltid lite dyster på morgonen innan jag jagat iväg demonerna. Jag och Turbo Reine pratade en stund och det piggar upp. Det var vi som hade insättning i öppna magasinet. Det är svårt att inte bli på bra humör när han pratar. Pratade lite med unge Fredik också. Han hade haft ett rejält tränings och boxningspass igår efter jobbet.

  Till fikat satte jag mig bredvid Turbo Reine och några andra veteraner.  Vi pratade om olika danshak och musik.
-Tror du T. (dvs Trotjänaren 1) tog illa upp när jag sa att han bara lyssnade på opera? sa jag.
-Nejdå, han är inte så känslig, jag brukar säga att han bara gillar finkultur.... T. var inte likna galna som oss. Han tar inte illa upp.
Var jag galen? Inte direkt fast jag gjorde allt för att vara galen och rolig så jag blev accepterad i gruppen. Försökte kanske vara lite tokig, men det lyckades inte så bra. Vi pratade musik också, jag lyssnar faktiskt mest på Haydn och Bach nuför tiden. Möjligtvis lite the Allman Brothers på morgonen innan jag cyklar iväg till jobbet.

Blir nog bra om Volvo blir svenskt igen.

Lunch åt jag på Mandarin. Det var riktigt soligt vårväder och jag hade faktiskt inte mössan på mig. Tänkte på att Porslinsansiktet, dvs servitrisen hade knutit upp sitt hår i nacken. Hon brukar nog ha det förresten. Geishor i Japan har det också, har för mig det ska vara något sensuellt attribut. Men det är ju olika förstås?


På bokvåningarna är jag ganska ensam, bara då och då när rörposten rasslar till.
-Tjena Klas, sa Inger på åttan rätt vad det var.
-Tjena Klas, sa Anna Maria samtidigt.
Skönt jag är inte helt Bad Standing då. De ser mig och bekräftar mig. Måste lära mig nämna namnet efter det att jag hälsat. Det för att visa att jag skickar bollen tillbaka och bekräftar den personen. Nyss kom en människa som inte hälsade. Han är väl trött på att hälsa på kreti och pleti? Trotjänaren (1), T, ett kom förbi och han hälsade så mycket han orkade... Men jag är ju inte så bra på att hälsa heller.

Arbete | |
Upp