Ett rörpostbrev

När jag som mest höll på att plocka fram böcker från plan ett till två fick jag en rörpost som inte var en vanlig beställning: "Hälsningar från Tindra" stod det. Märkligt. Så medan jag varit på möte har min gode vän och kollega Fredrik varit här... Snabbt tog jag de sju våningarna upp till plan sju. Dammig och trycksvärta på händerna. Däruppe stod E.H. och log under tiden som han plockade ut böcker ur bokhissen. Han sade direkt att det var han som skrivit meddelandet i Rörposten.

  Innan avdelningsmötet på morgonen var det full fart med hämtning av beställningar på plan ett till fem. Hämtade kaffekoppar till konferensrummet. Mötet var intressant. Såg att H. bet på naglarna och gäspade. Men efter 30 år är han lugn och erfaren. Få kan hitta och hämta böcker så snabbt som han och få kan ställa upp böcker i de mest obskyra hörn som han. 

  På informationsmötet pratade x om övergången till Dewey. NN. undrade om det skulle vara bra att ändra den gamla uppställningssignaturen också? Någon pratade om omflyttning av arbetsplatser. Någon annan talade om nya databaser. Vår arbetsledare i magasinet visade statistik från hur mycket som lånades ut och under vilka dagar det lånades ut. 

   På Fredagsfikat kom Tindra och Fredrik och hälsade på. Det var fest nästan hela tiden då:
-Säg farbror Klas... Kan du säga Klas... Kan du säga Hans då?
-Häää.
Nej det gick inte. Men det verkade kul med alla glada gubbar som åt tårta tyckte kanske T.

På tåget hem fortsatte jag läsa "The Collector" av John Fowles. Jag längtar efter att läsa något roligare. Den kidnappade flickan har så många dystra tankar. Allt eftersom tiden går i fångenskap blir hon allt mer desperat och förändras som person. Mannen som kidnappat henne är iskall och förstår ingenting av kärlek eller ens intresserad av sex. Han vill bara ha henne nära. "He's not human; he's an empty space disguised as human" (the Collector, John Fowles s. 223)
   Men i början står det så här om kidnapparen: "My father was killed driving. I was to. That was in 1937. He was drunk, but Aunt Annie always said it was my mother that drove him to drink. They never told me what really happened, but she went off soon after and left me with Aunt Annie, she only wanted an easy time." (Ibid. s. 11)

fjäril
Fjäril fotograferad på Sydkoster 1978.

  

Bibliotek | |
Upp