Doft av gamla folianter

Precis när väckarklockan ringde drömde jag en behaglig dröm om när jag drog upp potatisar ur jorden vid en lantgård vid Mösseberg i Falköping.

Det spöregnade och blåste när jag cyklade till stationen. Såg ingen Svart Prutgås i mörkret, bara mörka skuggfigurer som cyklade till sina arbeten. Såg en kvinna kom vandrande i ruskvädret. På perrongen var det mest mörka människogestalter. En man med flint pratade lite, men ingen svarade honom.

   På jobbet växlade jag några ord med städerskan O.. Hon åker till jobbet fem minuter över fem på morgonen. Det är ungefär så dags som jag kryper ur sängen.
  På jobbet hämtade jag böcker på plan ett till fem. Här finns gamla folianter längst ned men nyare populära böcker på plan 5a. Tog fram och lade in nio böcker om meterologi på 30-talet, en bok om Ludvig XIV. Pillade fram en fotokopia av Johannes Thomas Bureus, "Monumenta danica certiori lectioni restituta ab absente" ur en knytkapsel.

Min fågelintresserade kollega sa att den Svarta Prutgåsen var kvar i Lillån.

Det ösregnade när jag begav mig hemåt. Hann precis med 16.47 tåget. Bra, eftersom jag inte visste att Ica skulle stänga tidigare. Jag bytte bara till en torr mössa sedan cyklade jag och handlade för helgen.
-Det är en bondgård idag... han som är VD, ropar Kristina. Nu måste jag sluta för Kristina vill att vi ser matprogrammet "Halv åtta hos mig" tillsammans.

Bibliotek | |
Upp