Doft av gamla böcker

Mörkt och kallt på morgonen. Jag måste ju upp på morgonen trots att jag vaknade redan halv tre och kunde inte somna om.

På förmiddagen var det hämtning av beställningar på våningarna sex till nio i nya samlingarna. Inget märkvärdigt, det är lite lättare att hitta när de står på nummer. 

  På eftermiddagen hämtade jag böcker i gamla samlingarna och våning 6b. Att hämta böcker på 6b är inte så svårt. Om folk tycker jag ser trött ut på den öppna samlingen 6b så är det för att jag har letat i vrår, rullat kompakthyllor fram och tillbaka och krupit på golvet i de slutna samlingarna. Den sista bokserien jag hämtade var Morianen av Crusenstolpe. Och det gäller att inte hämta vilken som helst utan det ska vara rätt serie, rätt år och rätt utgåva. Speciellt på plan 4b doftar det av gammalt papper, kan tänka att pappret drar åt sig syre.
  Tråkigt att unge hygglige pappa Fredik är pappa ledig om några dagar. Han har gått förbi då och då och hört att allt är som det ska.

På tåget hem höll jag på att somna flera gånger. Hade ingen lust att gå till gymmet, men jag måste vidmakthålla rutinerna. Och dagens pass då jag tränade bröst, balans och ben blev riktigt bra.
Bibliotek | |
Upp