När jag var i New York

På förmiddagen joggade Kristina några kilometer. Under tiden läste jag tidningen och gjorde frukost. Bloggade lite om Obama. Han skriver i en bok att han alltid försöker sätta sig in hur andra tänker. Hur tänker George w. Bush? Hur tänkte norska nobelkommitten? Ville de skynda på honom för att han ska göra underverk? De moste ju ha vetat om att de skulle få kritik?
   Sedan åkte vi till Bälinge sopstation och slängde gamla blommor. Efter att ha cyklat till Ica och köpt lax till lunch cyklade jag och hade ett träningspass på 1,5 timmar. Eftersom det inte gick så bra i veckan försökte jag ta igen lite. Det var rygg, axlar och undersidan på benen.
   På datorn glimtade det till en bild från New York. Bilderna som jag lagt i filer på datorn kommer slumpvis på skärmsläckaren.

J J Cale. Cajun Moon
Året var 1989 och här sitter Andreas von Blotnits på hotellrummet. Jag minns att jag sa till taxichauffören "Ta mig till det billigaste hotellet i New York". Det blev YMCA Sloane på Manhattan. Jag bodde två veckor på det här hotellet. Folk kom och gick, men Andreas stannade i alla fall några dagar.


utsikt från YMCA
Utsikt från hotellrumsfönstret till YMCA Sloane.

utsikt från World Trade Center
Utsikt rakt ner från World Trade Center 1989. Husen finns inte längre utan platsen kallas för Ground Zero. Där uppifrån såg de andra skyskraporna ut som legobitar.
utsikt från World Trade Center
Utsikt över Manhattan i New York från World Trade Center 1989. Långt borta syns Empire State Building.

 

 

New York | |
#1 - - Anonym:

Att du vågade bo på det hotellet- ang. Obama tänker jag på ord och handling. "Upp flyga orden men tanken dröjer tung- ord utan tanke når ej himlens kung" William Shakespeare

Upp