Middag på Amfiliki på Skiathos

Var guide Viktoria fran igar tipsade om en restaurang i gamla Skiathos stad. Det låg mitt emellan kyrkogarden och sjukhuset. Det såg ut som en liten gång in till en skum svartklubb. Men Kristina gick in i prånget och utbrast, "här är det!". när hon kommit några steg in mötte henne en rundlagd herre och som vinkade in oss. Vi steg in pa en terrass med en fantastisk utsikt over bukten med Kassandra och ända bort till Banana beach. Vi blev placerade på ett bord som det stod reserverat på. "Its all right, they are not coming before eight", sa den jovialiske mannen.
restaurang amfiliki
Kristina äter Grekisk sallad på restaurang Amfiliki.

   Till förrätt åt vi en tomatsallad och en mosad äggplantsröra. Jag åt en lammbiff med mythosöl och Kristina en fylld paprika. Efteråt åt vi en paj gjord på bark. Sist fick vi en drink som också var smaksatt med barr. När vi betalt och skulle gå tog mannen som först visade oss plats i hand och tackade.
skiathos
Smal gata i Skiathos stad

Skiathos stad ar som en labyrint. En guide sa att det var for att piraterna som fanns har forr skulle ga vilse. Guiden tipsade oss om vi gick nedåt skulle vi alltid komma till en plats vi kände igen. På vägen ner köpte vi ett par dyra shorts och en Hillfigher t-shirt. Dyrt men allt är dyrt här och jag behövde ett par nya shorts for mina gamla luktade urk.

På vägen till busstationen var det ett himla liv pa uterestaurangerna.  Vi satte oss och tog var sin juice samtidigt som vi tittade på basketmatchen mellan Grekland och Turkiet. Gubbarna som satt där vrålade i extas så fort de grekiska laget anföll. Grekland vann och kyparen, som blivit bade svettig och andfådd sa "thank you very much" när vi lamnade kafeet. Vi hade ju apploderat när grekerna gjorde mål.
Grekland | |
Upp